Al die huismerk hoortoestellen, hoe zit het nu?

 

Sinds de start van Oogvoororen.nl staan wij voor transparantie en keuze aan de klant. We doen ons best om online oriënteren op hoortoestellen zo goed en makkelijk mogelijk te maken. Om die reden krijgen wij vragen over een enorme hoeveelheid hoortoestellen, dit zijn in toenemende mate huismerk hoortoestellen van de grote ketens. Inmiddels werken steeds meer ketens alleen nog met hun eigen huismerken, echter gaan er onder die huismerk-labels vaak wel toestellen van de grote fabrikanten schuil. Dit maakt het oriënteren en vergelijken steeds moeilijker. Op deze pagina leggen we uit welke keten gebruikt maakt van welke huismerken, vervolgens kunt u doorklikken om meer te weten te komen wat er precies achter ieder huismerk schuil gaat.

Schoonenberg huismerk hoortoestellen

Schoonenberg maakte altijd deel uit van de internationale retailer “AudioNova”. Deze werd in 2016 overgenomen door Zwitserse bedrijf “Sonova”. Sonova is eigenaar van de onder andere de merken Phonak en Unitron, logischerwijs zijn tegenwoordig die merken te vinden bij Schoonenberg. Van oudsher maakte Schoonenberg al gebruik van huismerken, dit is zo gebleven. Bij Schoonenberg zijn de volgende huismerken en originele fabrikanten te vinden:

Schoonenberg huismerk Originele merk
NovaSense hoortoestellen Unitron hoortoestellen
Selectic hoortoestellen Phonak hoortoestellen
AudioNova hoortoestellen Unitron hoortoestellen (Moxi B)


In sommige gevallen gebruikt Schoonenberg zelf ook gewoon de originele hoortoestellen. Zeker het A-merk Phonak geniet grote naamsbekendheid in Nederland en wordt ook door Schoonenberg zelf gebruikt.


Beter Horen huismerk hoortoestellen

Beter Horen valt onder het internationale concern ‘Amplifon’. Beter Horen is één van de weinige ketens in het bezit van Amplifon dat nog een eigen naam heeft, dit komt door de enorme lokale naamsbekendheid die Beter Horen geniet. Ze zijn (in de Nederlandse markt) relatief nieuw met het gebruiken van huismerk hoortoestellen. Tot voor kort verkochten zij vooral A-merk hoortoestellen van vooral ReSound, maar ook de andere merken waren (in beperkte mate) verkrijgbaar bij Beter Horen. Sinds kort maakt Beter Horen gebruik van een huismerk-lijn, welke begint met ‘Ampli’, afgeleid van het internationale merk Amplifon, onder de diverse soorten gaan meerdere merken schuil:

Beter Horen Huismerk Originele merk
Amplifon ampli-connect ReSound (Quattro)
Amplifon ampli-energy Phonak (Paradise)
Amplifon amply-mini Phonak (Virto - meest vergelijkbaar)


Specsavers huismerk hoortoestellen

Specsavers gebruikt al sinds jaar en dag huismerk hoortoestellen. En ook eigenlijk altijd onder dezelfde naam. Het is echter niet aannemelijk dat zij dit doen om het vergelijken moeilijker te maken, als prijsvechter zitten zij namelijk vaak aan de onderkant van de markt qua prijs. Bij Specsavers is het iets lastiger te achterhalen wat het precies is, er is niet bekend of zij de techniek van vandaag er in stoppen, of vanuit kostenoverwegingen iets oudere modellen verpakken in het eigen jasje. Ook zijn er meerdere fabrikanten die huismerk hoortoestellen aan Specsavers leveren. Alle toestellen worden geleverd onder de naam “Advance”. Momenteel zijn de volgende fabrikanten te vinden bij Specsavers:

Specsavers huismerk Originele merk
Advance hoortoestellen Audio Service hoortoestellen
Advance hoortoestellen Unitron hoortoestellen

Advance hoortoestellen

Beltone hoortoestellen

Advance hoortoestellen

Signia hoortoestellen


Van Boxtel huismerk hoortoestellen

De keten Van Boxtel is eigendom van de ‘William Demant Group’, zij zijn op hun beurt eigenaar van de o.a. merken oticon, bernafon en sonic. Naast van Boxtel bezitten zij veel meer eigen winkels verspreid over de wereld, en dus ook die merknamen. Die merknamen worden vervolgens ook gebruikt als huismerk. Momenteel is het volgende huismerk te vinden bij Van Boxtel:

Van Boxtel Huismerk Originele merk
Audika hoortoestellen Oticon hoortoestellen

 

Hans Anders huismerk hoortoestellen

Ook Hans Anders gebruikt haar huismerk voor een deel van haar assortiment. Ook Hans Anders is hiervoor bij één van de grote fabrikanten gaan shoppen. Momenteel is het volgende huismerk te vinden bij Hans Anders:

Hans Anders huismerk Originele merk
Hans Anders hoortoestellen Starkey hoortoestellen
Hans Anders hoortoestellen Signia hoortoestellen 
Hans Anders hoortoestellen Rexton hoortoestellen 

AudioNova huismerk hoortoestellen

AudioNova is een internationale retailer die voorheen samenwerkte met Schoonenberg. Zij werden in 2016 overgenomen door Sonova, de eigenaar van Phonak en Unitron hoortoestellen. AudioNova is dus vooral te vinden op de internationale markten. Momenteel is het volgende huismerk te vinden bij AudioNova:

AudioNova huismerk Originele merk
AudioNova hoortoestellen Unitron hoortoestellen


Mocht u een ander huismerk tegen zijn gekomen of aanvulling hebben op dit bericht laat het dan vooral weten via info@oogvoororen.nl.

Geschreven op: 27/05/2019
Delen:
  • Bel mij terug

    Ma - Vr. 09:00 - 17:00

    Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

Meer nieuws

Signia breidt het AX-platform uit met de Signia Insio AX

Signia breidt het AX-platform uit met de Signia Insio AX

Signia breidt het productfolio van het AX-platform uit met een in-het-oor (IHO) hoortoestel; Signia Insio Charge&Go AX. Ze noemen dit ook wel een

Lees meer
Oticon introduceert een nieuwe variant van de Oticon More en een CROS-hoortoestel

Oticon introduceert een nieuwe variant van de Oticon More en een CROS-hoortoestel

Oticon breidt hun productportfolio uit; een nieuwe variant binnen de Oticon More productfamilie en een nieuwe CROS-hoortoestel. De nieuwe hoortoestell

Lees meer
Onze ambulant audicien Boelo geniet elke dag van zijn werk!

Onze ambulant audicien Boelo geniet elke dag van zijn werk!

Boelo geniet elke dag weer van zijn werk als ambulant audicien: 'Mij krijg je niet meer de winkel in!' Als ambulant audicien ziet elke dag er anders

Lees meer
Phonak Audéo Life; het eerste waterdichte oplaadbare hoortoestel

Phonak Audéo Life; het eerste waterdichte oplaadbare hoortoestel

Op woensdag 30 augustus 2021 bracht Phonak het bericht naar buiten dat zij een innovatief hoortoestel op de markt gaan brengen. Het hoortoestel zal Ph

Lees meer

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.