Consumentenreview Oticon Ruby 2

In deze consumtenreview vertelt Janneke van HoorStyle haar persoonlijke ervaring met de Oticon Ruby 2 hoortoestellen. Janneke heeft de hoortoestellen twee maanden uitgeprobeerd.

Kwaliteit

"Oticon richt zich op het produceren van zo optimaal mogelijk geluid en wanneer de audicien bij je langs komt, merk je eigenlijk al direct verschil."

Op de website van Oticon staan verschillende video's over deze ontwikkelde techniek. Tijdens de proefperiode zijn de hoortoestellen twee keer afgesteld, op afstand (online). Het online afstellen gebeurt via een bepaalde app waarmee je contact maakt met de audicien, middels een videogesprek. In dit gesprek kan de audicien het hoortoestel op de behoeftes instellen.

Janneke heeft het hoortoestel getest in verschillende dagelijkse omgevingen, zoals de speeltuin, supermarkt en vergaderingen. Over het geluid is Janneke tevreden. Er is wel verschil te merken met hoortoestellen uit een hogere klasse. Soms kon het hoortoestel in verschillende siutaties kraken of tijdens het fietsen dat de windruis niet volledig onderdrukt werd. Het hoortoestel is meer geschikt voor mensen die in minder uitdagende luistersituaties komen.

"Een betaalbaar toestel en optimaal gebruik maken van verschillende accessoires en mogelijkheden die je vaak alleen maar vind bij hoortoestellen uit het duurdere segment. En een gebruiksvriendelijke app, dan zou ik dit toestel zeker uitproberen."

Connectiviteit

"Het verraste mij dat het hoortoestel grotendeels vergoedt wordt, maar toch gebruik kunt maken van alle accessoires en mogelijkheden die door Oticon aangeboden worden."

De hoortoestellen kunnen verbonden worden met een TV-adapter, microfoon en een speciale adapter voor het streamen naar vrijwel alle telefoons. De hoortoestellen kunnen direct verbonden worden met de nieuwste telefoons. Niet ondersteunende mobiele apparaten kunnen met behulp van de Oticon Connectclip verbonden worden.

Daarnaast zijn de Ruby 2 hoortoestellen oplaadbaar. De batterij is binnen 3 uur volledig opgeladen met de bijbehorende oplader. Of kies voor een snelle oplaadbeurt van 30 minuten, wat zorgt voor een batterijcapacitiet van 6 uur. De oplader is niet draadloos te gebruiken en functioneert alleen via netstroom. Mocht je benieuwd zijn hoeveel batterij de hoortoestellen nog hebben, dan het batterijpercentage via de Oticon App bekeken worden.

"De Oticon App is makkelijk in gebruik. Er kunnen menu's worden ingesteld op basis van je wensen en behoefte. Ook kun je met de app de hoortoestellen terugvinden, wanneer je ze verloren bent."

Janneke Roozen beheert haar eigen website: www.hoorstyle.nl, waarin zij schrijft over verschillende dingen in haar leven toen ze plotseling slechthorend werd. Neem zeker een kijkje!

Bekijk de review hier op YouTube.

Geschreven op: 12/07/2021
Delen:
  • Bel mij terug

    Ma - Vr. 09:00 - 17:00

    Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

Meer nieuws

Oticon introduceert een nieuwe variant van de Oticon More en een CROS-hoortoestel

Oticon introduceert een nieuwe variant van de Oticon More en een CROS-hoortoestel

Oticon breidt hun productportfolio uit; een nieuwe variant binnen de Oticon More productfamilie en een nieuwe CROS-hoortoestel. De nieuwe hoortoestell

Lees meer
Onze ambulant audicien Boelo geniet elke dag van zijn werk!

Onze ambulant audicien Boelo geniet elke dag van zijn werk!

Boelo geniet elke dag weer van zijn werk als ambulant audicien: 'Mij krijg je niet meer de winkel in!' Als ambulant audicien ziet elke dag er anders

Lees meer
Phonak Audéo Life; het eerste waterdichte oplaadbare hoortoestel

Phonak Audéo Life; het eerste waterdichte oplaadbare hoortoestel

Op woensdag 30 augustus 2021 bracht Phonak het bericht naar buiten dat zij een innovatief hoortoestel op de markt gaan brengen. Het hoortoestel zal Ph

Lees meer
De nieuwe oplader en innovatie receiver van Phonak

De nieuwe oplader en innovatie receiver van Phonak

Phonak lanceert in augustus 2021 twee nieuwe producten; een alles-in-één-oplader en een innovatieve receiver. In dit artikel vertellen w

Lees meer

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.