De nieuwste Siemens / Signia Nx hoortoestellen

Signia komt met -maar liefst- drie nieuwe lijnen hoortoestellen die met het Nx platform werken. Een oplaadbare versie (Pure Charge&Go), een mini versie (Pure 10 Nx) en een power toestel (Motion 13P Nx). De toestellen beschikken allemaal over de nieuwste technologie Own Voice Processing (OVP). Deze technologie zorgt ervoor dat de eigen stem zo natuurlijk mogelijk klinkt.

De Signia Nx.
De nieuwe Signia Nx toestellen draaien op het Nx platform. Dit platform staat bekend om zijn Own Voice Processing (OVP), voor de meest natuurlijke ervaring van de eigen stem en de hoogste acceptatie. Daarnaast werkt het platform met Ultra HD e2e, waarmee er continue audioverwerking en gegevenswisseling is tussen het linker en het rechter hoortoestel. Naast bovengenoemde technologieën zijn de toestellen aan te passen met de MyHearing app (m.u.v. de Pure 10 Nx), waarmee toestellen volledig op afstand, waar dan ook ter wereld, aangepast kunnen worden door de audicien.

De Signia Nx toestellen zijn de opvolger van de Primax toestellen. De Nx toestellen beloven snellere verwerking van geluid en het zogenoemde ‘Duo-processing’, waarbij geluid van de eigen stem en geluiden uit de omgeving apart van elkaar verwerkt worden.

De Signia Nx is verkrijgbaar in verschillende versies met verschillende functies:
- De Pure Charge&Go Nx: Het toestel dat oplaadbaar is met Lithium-ion technologie
- De Pure 10 Nx: Het kleinste toestel met luidspreker-in-het-oor
- De Pure 312 Nx: Het kleinste toestel met luidspreker-in-het-oor dat direct kan streamen
- De Pure 13 Nx: Het toestel met luidspreker-in-het-oor dat het langste direct kan streamen
- De Motion 13 Nx: Het achter-het-oor toestel
- De Motion 13P Nx: Het achter-het-oor toestel voor de zwaardere gehoorverliezen
- Cros Nx: Het toestel dat geschikt is voor personen die aan één oor doof zijn

Nieuwe features van het toestel.
De toestellen beschikken over drie nieuwe hoofdfuncties, OVP, Ultra HD e2e en de MyHearing app (let op, de app is niet voor de Pure 10 Nx):

- Own voice processing: OVP technologie is een onderdeel van het Nx technologie platform. Deze technologie is ontwikkeld omdat nieuwe hoortoesteldragers hun eigen stem onnatuurlijk vinden klinken. Tot nu werd het geluid in zijn geheel aangepast op het hoortoestel, maar dat had negatieve  gevolgen voor het gehoor omdat het verstaan van spraak in rumoerige omgevingen verminderd werd. Het dual-processing zorgt ervoor dat de eigen stem gescand en verwerkt wordt, terwijl tegelijkertijd de rest van de omgevingsgeluiden apart verwerkt worden. Hierdoor biedt Nx een nieuw level van ruimtelijk bewustzijn, precieze lokalisatie en kristalhelder geluid in alle omgevingen.

- Ultra HD e2e: Deze wireless technologie zorgt ervoor dat het linker en rechter  hoortoestel continue in contact met elkaar staan waardoor data en akoestische  informatie volledig worden uitgewisseld.- MyHearing App: Met de MyHearing app kunnen gebruikers online consultaties (videogesprekken) met de audicien plannen, zodat zij gelijk feedback en service krijgen nadat de hoortoestellen aangemeten zijn. De aanpassingen vinden plaats in de natuurlijke omgeving zoals de woonkamer of de auto, zodat de hoortoestellen nóg beter aangepast kunnen worden aan individuele behoeftes.

De Signia Pure Charge&Go Nx.
Dit toestel beschikt over een zee aan mogelijkheden. Het toestel is draadloos oplaadbaar met  lithium-ion batterijen, het toestel is met Bluetooth te koppelen aan externe apparaten en accessoires, het toestel heeft CROS/BiCROS functionaliteit en heeft de meest natuurlijke geluidskwaliteit van de eigen stem door OVP.

Een oplaadbaar toestel zorgt ervoor dat het gedoe met batterijen verwisselen over is. De toestellen worden opgeladen met een inductieve oplader. De toestellen beginnen met laden zodra ze in de lader geplaatst worden en gaan automatisch aan als ze uit de lader gehaald worden.

De lithium-ion batterijen gaan significant langer mee dan traditionele oplaadbare zinc batterijen, zelfs na een aantal jaar gebruiken.

Doordat de batterijen niet vervangen hoeven te worden zijn er minder bewegende onderdelen en openingen waardoor het toestel minder reparatiegevoelig is.

Met Bluetooth, kunnen de toestellen 5 uur per dag streamen en houden ze het nog steeds 17 uur lang vol, voordat ze weer opgeladen moeten worden. Als er niet gestreamd wordt gaan de batterijen 19 uur lang zonder problemen mee.

Verschillende technologie levels.
Zoals bekend van Signia bestaan er 3 technologie levels (7, 5 en 3) van ieder toestel. Waarbij 7 het toestel is met de meeste mogelijkheden en 3 met de minste mogelijkheden. Level 7 beschikt over echoblock, meer HD muziekprogramma’s (3), betere windruisonderdrukking en de spraak en het geluid zijn helderder. Verder hebben Level 7 en 5 meer opties in de MyControl app. 

De Pure 10 is het toestel met de minste mogelijkheden. Het toestel is klein maar levert daardoor wel in aan mogelijkheden om draadloos te koppelen met accessoires.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen de versies, klik dan hier (link naar Nx toestellen).

Accessoires en applicaties.
De Pure Charge&Go Nx, Pure 312 Nx, Pure 13 Nx, Motion 13 Nx, Motion 13P Nx en de CROS Nx kunnen allemaal bediend worden met de MyControl app, daarnaast zijn ze compatibel met de nieuwe StreamLine Mic en kunnen ze op afstand aangepast worden met de MyHearing app.

StreamLine Mic
De StreamLine Mic zorgt ervoor dat Android smartphones gekoppeld kunnen worden aan dehoortoestellen. Daarnaast kan er handsfree gebeld worden met Android of iPhone, terwijl de Mic tegelijkertijd fungeert als microfoon. De microfoon kan op een kledingstuk van de spreker bevestigd worden waardoor het geluid naar de hoortoestellen gestreamd wordt. De StreamLine Mic fungeert dus als mobiele headset en als wireless koptelefoon die geluid van elk Bluetooth apparaat kan streamen.

MyControl App
Met deze app kunnen dragers instellingen zoals programma’s en volume veranderen en personaliseren, rechtstreeks vanaf hun smartphone.

MyHearing App
Met de MyHearing app kunnen de hoortoestellen overal ter wereld op afstand aangepast worden door de audicien.

Naast de StreamLine Mic en de apps, kunnen de hoortoestellen draadloos gekoppeld worden aan de vertrouwde StreamLine TV en de MiniPocket.

De Pure 10 Nx heeft beperktere mogelijkheden, omdat dit toestel zo klein is. Daarom is het alleen mogelijk om dit toestel te koppelen aan de miniPocket en volume/programma’s te veranderen met de TouchControl app.

Alle toestellen beschikken verder over dezelfde functies als de voorgaande lijn (Primax) en zijn verkrijgbaar vanaf begin april. Wilt u deze hoortoestellen proberen? Bel dan naar 085-4863743 of mail naar info@oogvoororen.nl. U kunt ook het contactformulier invullen via onze contactpagina en dan nemen wij zelf contact met u op.

  • Bel mij terug

    Ma - Vr. 09:00 - 17:00

    Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.