De nieuwste Siemens / Signia Nx hoortoestellen

Signia komt met -maar liefst- drie nieuwe lijnen hoortoestellen die met het Nx platform werken. Een oplaadbare versie (Pure Charge&Go), een mini versie (Pure 10 Nx) en een power toestel (Motion 13P Nx). De toestellen beschikken allemaal over de nieuwste technologie Own Voice Processing (OVP). Deze technologie zorgt ervoor dat de eigen stem zo natuurlijk mogelijk klinkt.

De Signia Nx.
De nieuwe Signia Nx toestellen draaien op het Nx platform. Dit platform staat bekend om zijn Own Voice Processing (OVP), voor de meest natuurlijke ervaring van de eigen stem en de hoogste acceptatie. Daarnaast werkt het platform met Ultra HD e2e, waarmee er continue audioverwerking en gegevenswisseling is tussen het linker en het rechter hoortoestel. Naast bovengenoemde technologieën zijn de toestellen aan te passen met de MyHearing app (m.u.v. de Pure 10 Nx), waarmee toestellen volledig op afstand, waar dan ook ter wereld, aangepast kunnen worden door de audicien.

De Signia Nx toestellen zijn de opvolger van de Primax toestellen. De Nx toestellen beloven snellere verwerking van geluid en het zogenoemde ‘Duo-processing’, waarbij geluid van de eigen stem en geluiden uit de omgeving apart van elkaar verwerkt worden.

De Signia Nx is verkrijgbaar in verschillende versies met verschillende functies:
- De Pure Charge&Go Nx: Het toestel dat oplaadbaar is met Lithium-ion technologie
- De Pure 10 Nx: Het kleinste toestel met luidspreker-in-het-oor
- De Pure 312 Nx: Het kleinste toestel met luidspreker-in-het-oor dat direct kan streamen
- De Pure 13 Nx: Het toestel met luidspreker-in-het-oor dat het langste direct kan streamen
- De Motion 13 Nx: Het achter-het-oor toestel
- De Motion 13P Nx: Het achter-het-oor toestel voor de zwaardere gehoorverliezen
- Cros Nx: Het toestel dat geschikt is voor personen die aan één oor doof zijn

Nieuwe features van het toestel.
De toestellen beschikken over drie nieuwe hoofdfuncties, OVP, Ultra HD e2e en de MyHearing app (let op, de app is niet voor de Pure 10 Nx):

- Own voice processing: OVP technologie is een onderdeel van het Nx technologie platform. Deze technologie is ontwikkeld omdat nieuwe hoortoesteldragers hun eigen stem onnatuurlijk vinden klinken. Tot nu werd het geluid in zijn geheel aangepast op het hoortoestel, maar dat had negatieve  gevolgen voor het gehoor omdat het verstaan van spraak in rumoerige omgevingen verminderd werd. Het dual-processing zorgt ervoor dat de eigen stem gescand en verwerkt wordt, terwijl tegelijkertijd de rest van de omgevingsgeluiden apart verwerkt worden. Hierdoor biedt Nx een nieuw level van ruimtelijk bewustzijn, precieze lokalisatie en kristalhelder geluid in alle omgevingen.

- Ultra HD e2e: Deze wireless technologie zorgt ervoor dat het linker en rechter  hoortoestel continue in contact met elkaar staan waardoor data en akoestische  informatie volledig worden uitgewisseld.- MyHearing App: Met de MyHearing app kunnen gebruikers online consultaties (videogesprekken) met de audicien plannen, zodat zij gelijk feedback en service krijgen nadat de hoortoestellen aangemeten zijn. De aanpassingen vinden plaats in de natuurlijke omgeving zoals de woonkamer of de auto, zodat de hoortoestellen