OogvoorOren.nl
Algemene informatie
Vergoedingen
- Vergoedingen hoortoestellen Zilveren Kruis, Interpolis, De Friesland, IAK, Prolife en FBTO
- Vergoedingen hoortoestellen Menzis, AnderZorg en Hema
- Vergoedingen hoortoestellen CZ, OHRA en Nationale-Nederlanden
- Vergoedingen hoortoestellen ONVZ, PNO en Vvaa
- Vergoedingen hoortoestellen DSW, StadHolland en inTwente
- Vergoedingen hoortoestellen VGZ, Univé, IZZ, IZA, Zekur, Bewuzt, Promovendum, National Academic, BeSured en UMC
- Vergoedingen hoortoestellen De Amersfoortse en Ditzo
- Vergoedingen hoortoestellen Eno, Salland en ZorgDirect
- Vergoedingen hoortoestellen en gehoorapparaten
- Vergoedingen hoortoestellen aan huis Eno, Salland en ZorgDirect
- Restitutie vergoedingen hoortoestellen VGZ, Univé, IZZ, IZA, Zekur, Bewuzt, Promovendum, National Academic, BeSured en UMC
- Vergoedingen hoortoestellen restitutie-polissen Zilveren Kruis, Interpolis, De Friesland, FBTO, IAK en Prolife
- Vergoedingen hoortoestellen Zilveren Kruis, Interpolis, De Friesland, IAK, Prolife en FBTO zorg aan huis
- Vergoedingen hoortoestellen Zorg en Zekerheid
- Vergoedingen hoortoestellen Zorg en Zekerheid zorg aan huis
- Vergoedingen hoortoestellen CZ-Just Label
- Vergoedingen hoortoestellen Eucare en Aevitae
Bestellen & Betalen
Online aanpassen
Onderhoudstips
- Hoe vervang ik de receiver van mijn ReSound of Interton hoortoestel?
- Hoe vervang ik de SureFit dome van mijn ReSound of Interton hoortoestel?
- Hoe vervang ik de filter van mijn ReSound of Interton hoortoestel?
- Hoe vervang ik de receiver van mijn Signia of Audio Service hoortoestel?
- Hoe vervang ik de Clickdome van mijn Signia of Audio Service hoortoestel?
- Hoe vervang ik de filter van mijn Signia of Audio Service hoortoestel?
- Hoe vervang ik de dome van mijn Signia of Audio Service IHO hoortoestel?
- Hoe vervang ik de filter van mijn Signia of Audio Service IHO hoortoestel?
- Hoe vervang ik de receiver van mijn Starkey hoortoestel?
- Hoe vervang ik de dome van mijn Starkey hoortoestel?
- Hoe vervang ik de filter van mijn Starkey hoortoestel?
- Hoe vervang ik de receiver van mijn Phonak hoortoestel?
- Hoe vervang ik de dome van mijn Phonak hoortoestel?
- Hoe vervang ik de filter van mijn Phonak hoortoestel?
- Hoe vervang ik de receiver van mijn Oticon of Philips hoortoestel?
- Hoe vervang ik de filter van mijn Oticon of Philips hoortoestel?
Kenmerken & specificaties
-
Prestatie
Hoe wordt prestatie bepaald?
1 tot 5 sterren, prestatie is een kwaliteitsindicatie gegeven door de fabrikant; onder de fabrikanten en hun toestellen zelf kan dus nog verschil zijn in prestatie. Wij raden aan om ook te kijken naar de reacties gegeven door dragers van de diverse hoortoestellen. De prestatie is tevens gebonden aan jaar van uitgave. Zo waarderen we drie sterren uit 2012 hoger dan drie sterren uit het jaar 2009. Wanneer het aantal reacties op hoortoestellen voldoende is om conclusies uit te kunnen trekken zullen we deze mee laten tellen in de weging binnen de prestatiegroep.
-
Prijzen
Waar zijn de prijzen op gebaseerd?
De prijzen op de website zijn voor de hoortoestellen, welke in aanmerking komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar, de eigen bijdragen per hoortoestel inclusief vijf jaar garantie, aanpassing van de hoortoestellen en vijf huisbezoeken. Voor de hoortoestellen die niet in aanmerking komen voor vergoeding zijn het de kosten inclusief vijf jaar garantie, aanpassing van de hoortoestellen en vijf huisbezoeken.
-
Achter het oor
Wat is een achter-het-oormodel?
Afgekort AHO. Bij dit soort hoortoestel zit de techniek en de batterij achter het oor en is het hoortoestel redelijk zichtbaar. Het geluid wordt door middel van een flexibel slangetje in het oor geleid. Bij een zogenaamde gesloten aanpassing gebruiken we een oorstukje dat de gehoorgang min of meer afsluit. Bij een open aanpassing gebruiken we een dun slangetje waarbij de gehoorgang open blijft.
De keuze voor een open of gesloten aanpassing hangt mede af van het gehoorverlies.
-
Luidspreker in het oor
Wat is een luidspreker-in-het-oormodel?
Afgekort LIHO. Bij dit soort hoortoestellen zit de techniek en batterij achter het oor maar de luidspreker in het oor. Hierdoor wordt de grootte van het toestel achter het oor kleiner en is het nauwelijks zichtbaar. Door de luidspreker in het oor te plaatsen worden de geluiden (met name hoge tonen) beter gehoord. Bij deze techniek is het ook mogelijk om de gehoorgang open te houden of meer af te sluiten met een oorstukje. Het slangetje in tegenstelling bij de achter-het-oor toestellen is zo dun dat het vrijwel niet zichtbaar is.
Nieuw zijn de uitvoeringen waarbij zowel de microfoon als de luidspreker in de gehoorgang geplaatst is, waarbij de natuurlijke werking van de oorschelp behouden blijft.
-
In het oor
Wat is een in-het-oormodel?
Afgekort IHO. Bij dit soort hoortoestel zit de volledige techniek van het hoortoestel in het oor. Dit hoortoestel wordt volledig op maat van het oor gemaakt en is nauwelijks zichtbaar. Het hoortoestel bevindt zich in de gehoorgang maar kan gedeeltelijk ook in de oorschelp zitten.
-
In het kanaal
Wat is een in-het-kanaalmodel?
Afgekort ITC (in the channel). Bij dit hoortoestel, net als bij in-het-oor hoortoestellen, zit de techniek in het oor en wordt het toestel op maat gemaakt. Dit soort hoortoestel is echter iets kleiner. Waar een IHO-hoortoestel ook een stuk van de schelp bedekt, is bij dit hoortoestel enkel de uitgang van het gehoorkanaal bedekt. Om die reden is dit toestel nauwelijks zichtbaar voor anderen.
-
Compleet in het kanaal
Wat is een compleet-in-het-kanaalmodel?
Afgekort CIC (completely in channel). Dit hoortoestel is het minst zichtbare hoortoestel op de markt. Er komt een trekkoord ter grote van een speldenkop uit het gehoorkanaal. De overige techniek van het hoortoestel zit, op maat gemaakt, in het gehoorkanaal. Dit soort toestel is praktisch onzichtbaar.
De deepfit variant wordt zo dicht mogelijk bij het trommelvlies geplaatst zodat de geluidsoverdracht het meest effectief is.
-
Volumeregelaar
Waar is een volumeregelaar voor?
Met de volumeregelaar kan het hoortoestel harder of zachter gezet worden. Dit kan niet bij alle hoortoestellen. Het is alleen mogelijk als er een volumeregelaar op het hoortoestel zit of er een afstandsbediening beschikbaar is op het hoortoestel.
-
Banden
Wat wordt er bedoeld met banden?
Per frequentieband wordt bepaald in welke mate het hoortoestel het geluid moet versterken. Dit wordt door onze audicien ingesteld naar aanleiding van uw gehoorverlies en uw persoonlijke gebruikservaring. Hoe meer banden, hoe beter de versterking op uw gehoorverlies afgestemd kan worden en hoe natuurlijker de geluidsbeleving zal zijn.
-
Kanalen
Wat wordt er bedoeld met kanalen?
In de kanalen wordt de compressie van een hoortoestel geregeld. Compressie gaat over het verschil van harde en zachte geluiden. Dit wordt door onze audicien geheel naar uw wens afgesteld. Om die reden heeft u een hoortoestel eerst op proef waarin de audicien het hoortoestel bijstelt aan de hand van uw gebruikservaring.
-
Programma's
Waarom zijn er meer programma's mogelijk?
Sommige luisteromstandigheden vragen om verschillende instellingen. Zo wilt u misschien als u tv kijkt wat meer versterking dan wanneer u op een drukke verjaardag bent. Dit is op te lossen met een toestel waar meerdere programma’s op geprogrammeerd kunnen worden. De moderne hoortoestellen kunnen dit vaak zelf regelen maar het gekozen programma kan dan altijd nog afwijken van uw persoonlijke voorkeur. In deze gevallen zijn losse, voorgeprogrammeerde programma’s het beste middel om de gehoorbeleving weer naar wens te krijgen. Vaak kan deze functie via een knop op het hoortoestel of met een afstandsbediening worden aangeroepen.
-
Batterijen
Welke batterijen zijn mogelijk?
De ZL10, ZL13, ZL312, ZL675. Deze worden ook wel aangegeven met de kleuren geel, oranje, bruin en blauw (in dezelfde volgorde). Hoe groter de batterij, hoe langer deze mee gaat. Hoe lang een batterij exact mee gaat is weer per hoortoestel verschillend. Dit ligt aan het stroomverbruik van het hoortoestel. Bij het ontwikkelen van een hoortoestel wordt een keuze gemaakt uit één van deze batterijen, het is dus een eigenschap van het hoortoestel en is niet zelf te kiezen.
-
Programmaschakelaar
Waar is een programmaschakelaar voor?
Hiermee kan er geschakeld worden door de verschillende luisterprogramma's van het toestel. Dit kan alleen als er een programmaknop aanwezig is op het hoortoestel of er een afstandsbediening mogelijk is bij het hoortoestel.
-
Ringleiding
Wat is ringleiding?
Dit is een systeem dat in sommige openbare gebouwen ligt (kerk, schouwburg, theater, bioscoop). De ringleiding is in staat om geluid van de geluidsbron die aangesloten is op een ringleidingversterker draadloos op te vangen. Bij ieder toestel staat vermeld of deze functie wel of niet op een specifiek hoortoestel aanwezig is.
-
Afstandbediening
Waar is een afstandbediening voor?
Sommige hoortoestellen hebben de mogelijkheid om harder gezet te worden of verschillende luisterprogramma's te activeren, dit kan in veel gevallen met een afstandsbediening. Vaak is dit niet bij de prijs van het toestel inbegrepen, wij geven in onze overzichten in ieder geval aan of de mogelijkheid bestaat om een afstandsbediening voor het specifieke hoortoestel aan te schaffen.
-
Telefonie
Zijn er hulpmiddelen voor telefonie?
Enkele fabrikanten hebben accessoires voor een (bluetooth) koppeling met de huis- of mobiele telefoon. Vaak is het hierbij mogelijk om draadloos te kunnen bellen en in enkele gevallen omgevingsgeluid uit te kunnen schakelen.
-
Televisie
Zijn er hulpmiddelen voor televisie?
Sommige fabrikanten hebben speciale randapparatuur om het hoortoestel draadloos te koppelen aan de tv. Hierdoor hoort u het geluid van de tv rechtstreeks in uw oren en bepaalt u uw eigen volume. Zelfs als het geluid van de tv uit staat kunt u het geluid van de tv horen. Hiermee wordt tv kijken wel een stuk prettiger voor uzelf en uw eventuele partner.
-
Bluetooth
Waar wordt Bluetooth voor gebruikt?
Hoortoestellen kunnen gekoppeld worden aan verschillende soorten apparatuur. Denk hierbij aan uw mobiele telefoon, tv of stereo. Deze draadloze verbinding wordt vaak gemaakt via Bluetooth, waardoor u zeker bent van een stabiele en snelle verbinding zonder storing of vertraging van geluid.
-
Tinnitus
Wat is tinnitus?
Tinnitus wordt vaak ook oorsuis of fantoomgeluid genoemd. Over het algemeen wordt aangenomen dat oorsuis het gevolg is van overactieve delen van de hersenen welke geluid blijven signaleren terwijl dit er niet meer is. Vandaar ook de naam fantoomgeluid. Er zijn veel mogelijke oorzaken voor tinnitus. Te harde geluiden, gehoorverlies (door leeftijd), trauma aan het hoofd en grote emotionele spanningen zijn hier enkele van. Het dragen van hoortoestellen kan de klachten verminderen. Ook bestaan er hoortoestellen die de ruis die u ervaart maskeert. Wanneer u hinder ondervindt van tinnitus adviseren wij om contact op te nemen met uw huisarts, KNO-arts of onze audioloog.
-
Spatwaterdicht
Wat betekent spatwaterdicht?
Deze hoortoestellen hebben een speciale (nano) coating die ervoor zorgt dat waterdruppels goed afgevoerd worden. Dit moet weer niet verward worden met waterdichtheid. Met een spatwaterdicht toestel kunt u zorgeloos buiten in de regen lopen of bijvoorbeeld deelnemen aan een waterballonnengevecht met kinderen of kleinkinderen.
-
Waterdicht
Wat betekent waterdicht?
Dit hoortoestel heeft de juiste ISO normen om waterdicht genoemd te worden. Dit houdt ook daadwerkelijk in dat het hoortoestel onder water kan. U zal er onderwater niet meer kunnen horen omdat de microfoonfilters onderwater automatisch sluiten en dus geen geluid kunnen opnemen. Dit zal ook moeten drogen voordat u weer perfect hoort met uw hoortoestel. Echter zal de techniek in tegenstelling tot niet-waterdichte toestellen niet aangetast worden door het water. Let wel op; Waterdichtheid moet niet verward worden met spatwaterdicht.
-
Vliegen
Heb ik last van mijn hoortoestel in een vliegtuig?
Een hoortoestel dragen in het vliegtuig is op zichzelf geen probleem. De drukverschillen waar u mee te maken krijgt kunnen niet voor problemen zorgen.
Wat wel een nadeel kan zijn tijdens het vliegen is het geruis van de airco en het windgeruis van het vliegtuig. Het ene hoortoestel kan dit geruis beter onderdrukken dan het ander. Hoeveel hinder u daar exact van zal hebben is moeilijk in te schatten.
Wij hebben nog nooit van een hoortoesteldrager vernomen dat de alarmpoorten bij de douanecontrole afgaat door het hoortoestel. Ook blijven uw batterijen gewoon goed werken na deze controle.
Al met al hoeft u zich dus nergens zorgen om te maken. Heeft u een andere ervaring tijdens het vliegen? Laat het ons dan weten via dit formulier.
-
Geleidingsverlies
Wat is geleidingsverlies?
Wanneer er "iets mis is" met het uitwendig oor of het middenoor ontstaat geleidingsverlies. Geluid wordt hierdoor niet meer voldoende naar het binnenoor overgebracht. Een aantal oorzaken van geleidingsverlies zijn: problemen met de gehoorbeentjes, oorsmeer in de gehoorgang, een gaatje in het trommelvlies of vocht achter het trommelvlies.
-
Perceptief gehoorverlies
Wat is perceptief gehoorverlies?
Wanneer een probleem zich in het binnenoor, de hersenen of de gehoorzenuw bevindt, is er sprake van perceptief gehoorverlies. Deze vorm van gehoorverlies kan worden veroorzaakt door blootstelling aan lawaai, door ouderdomsslijtage of door het gebruik van medicijnen. Tevens kan perceptief gehoorverlies zijn aangeboren. In veel gevallen kan deze vorm van gehoorverlies niet worden verholpen maar kan het gehoor verbeterd worden door het gebruik van een hoortoestel.
-
Gevolgen van gehoorverlies
Wat zijn de gevolgen van gehoorverlies?
De tv wat harder zetten of drukke rumoerige plekken mijden. Mensen met gehoorverlies herkennen deze situaties. Vaak onderschat men de gevolgen van gehoorverlies. Mensen met gehoorverlies voelen zich vaak vermoeid. Men dient veel meer moeite te doen om gesprekken te volgen en moet constant op de hoede zijn. Wanneer men erachter is gekomen dat men gehoorverlies heeft, is het moeilijk om dit te accepteren. Om hier minder mee geconfronteerd te worden gaat men situaties waar men last van het gehoorverlies kan hebben liever uit de weg. Hierdoor wordt het contact met de buitenwereld minder.
-
Microfoon
Zijn er hulpmiddelen voor presentaties of vergaderingen?
Met behulp van een externe microfoon bieden verschillende fabrianten de mogelijkheid om met uw hoortoestellen nog beter te kunnen verstaan. Zo'n microfoon kunt u geven aan een spreker tijdens een presentatie of op tafel leggen tijdens een vergadering. Via een draadloze (vaak bluetooth) verbinding ontvangt u het spraaksignaal direct in uw hoortoestel.
-
Volume regelaar
Waar is een volumeregelaar voor?
Met de volumeregelaar kan het hoortoestel harder of zachter gezet worden. Dit kan niet bij alle hoortoestellen. Dit kan alleen als er een Volumeregelaar op het hoortoestel zit of er een afstandsbediening met deze functie beschikbaar is op het hoortoestel.
-
Programma schakelaar
Waar is een programma schakelaar voor?
Hiermee kan er geschakeld worden door de verschillende luisterprogramma’s van het toestel. Dit kan alleen als er een programmaknop aanwezig is op het hoortoestel of er een afstandsbediening mogelijk is op het hoortoestel.
-
Bel mij terug
Ma - Vr. 09:00 - 17:00
Momenteel zijn wij gesloten
-
Live chat
Nu online
Momenteel offline
-
E-mail
Supersnel antwoord
-
Bezoek een kliniek
11 klinieken in Nederland

- Audicien aan huis door heel Nederland
- 60 dagen gratis uitproberen*
- De 11 IntoEars hoorcentra
- Altijd 5 jaar volledige garantie
- Alle merken hoortoestellen
- Audiciens op de klantenservice
- Online aanpassen van hoortoestellen
"Komen na wat ze zeggen "
Oticon Siya 2 BTE PP
Adviseer oogvoororen.nl aan mensen die op zoek zijn voor een oplossing voor hun hoorprobleem!
Lees meerJean Coumans
"Een nieuwe wereld met geluid is voor me open gegaan."
Starkey Livio 1000 - mRIC 312
Vakkundige gehoormeting aan huis in alle rust.
Er is een wereld voor mij open gegaan. Ik hoor geluiden waar ik het bestaan niet meer van wist. Heerlijk.
Kees de Jong
"Uitermate tevreden"
Phonak Audéo Paradise P90-RT - Oplaadbaar
Op de eerste plaats gaat mijn dank uit naar Richard Hellings !
Fantastisch geadviseerd en begeleid door hem.
Een man met kennis van zaken op geluid, hoor en luistergebied.
Ook zeer coronaveilige behandeling.
Uiteindelijk gekozen voor Phonak Audeo Paradise P90 RT.
Prima apparaat. Zeer tevreden.
Een grote verbetering ten opzicht van Nadia Q90, nu mijn reserve apparaat.
Veel rustiger gehoor, bijgeluiden worden weg gefilterd.
Vooral het verminderde windgeruis, tijdens het fietsen, was een verademing.
Het gebruiksgemak en aanpassing via de app, die heel goed werkt, is een welkome aanwinst. Ook bijstellen op afstand gaat goed en eenvoudig.
Ik hoop hier nog vele jaren (gehoor) plezier aan te beleven.
Jan Schillemans
"Hoor nu weer geluiden die ik jaren niet heb gehoord! Zeker de tv-adapter is een uitkomst."
Oticon Xceed 2 SP
Ben zeer te spreken over de afhandeling en aan huis geboden service.
Lees meerM
"Fijne hoortoestellen"
Oticon Opn S 1 miniRITE
De hoortoestellen die ik hiervoor had zaten niet prettig en ik hoorde er ook niet goed mee, ook na aanpassing door de audicien. Dit was mijn tweede set hoortoestellen. Mijn eerste set was van het merk Oticon, maar de andere audicien leverde die niet meer. Na zoeken op internet kwam ik op de website van Oog voor Oren. Na telefonisch contact heb ik een afspraak gemaakt voor een bezoek aan huis. Op 3 december kwam Kim en heeft een volledige hoor test gedaan waarna zij uitkwam op dit type hoortoestel. Er ging een wereld voor mij open. Ik hoorde dingen die ik de afgelopen drie jaren met mijn andere hoortoestellen niet hoorde. Op 22 december is zij weer geweest en heeft de hoortoestellen aangepast (ze stonden voor mij wel erg hard). Tot nu toe ben ik tevreden.
Lees meerIrene de Oude-Coppens
"Dit apparaat overtreft mijn verwachtingen!"
Oticon Siya 1 MiniRITE T
Ik ben ontzettend blij met dit Hoortoestel!
Sinds 20 jaar kan ik mijn horloge weer horen tikken, als ik die aan m'n oor leg!
Ik hoor de vogeltjes weer zingen, het is wel even wennen van al die (nieuwe) geluidjes, want het is lang geleden dat mijn hersenen dit hebben kunnen verwerken.
Het is werkelijk 'n wedergeboorte van het echte geluid, ik word hier ontzettend blij van.
Er komt zoveel geluid op me af, dat ik 's-morgens nog even wacht om het hoortoestel in te doen!
Jan Pasmans
"in eerste instantie was het een positieve ervaring"
Starkey Livio 1000 RIC R - Oplaadbaar
ik ben nog niet tevreden over de hoge muziektonen, bijvoorbeeld van piano,
Door de coranamaatregelen heb ik nog geen ervaring hoe het is met gesprekken in grote groepen mensen
Bob van der Waaij
"Een goede uitleg en informatie."
Oticon Ruby 2 miniRITE R - Oplaadbaar
Na een drietal gehoor apparaten geprobeerd te hebben, en daarbij goed te zijn geïnformeerd. En ook geluisterd naar het advies, heb ik nu de goede die bij mijn gehoor passen.
vriendelijke groet L. Jansen
Loek Jansen
"Prima"
Oticon Ruby 2 miniRITE T
Vooral de bluetooth is erg fijn. Kan middels de mobiele telefoon heel goed een gesprek verstaan Ook luister ik veel naar luisterboeken, dat gaat prima.
Middels de muziek app, die is ingesteld met minder hoge en meer lage tonen, luister ik weer graag naar muziek.
Hoe het geluid zal zijn in groot gezelschap en bij lezingen kan ik door de Corona niet beoordelen.
JGH van Embden
"Zeer tevreden!"
Starkey Livio 1600 - RIC 312
Zeer tevreden met de Starkey Livio 1600-ric apparaten, vooral de vele instellingen die je op je eigen wensen kan aanpassen.
Ook de prettige behandeling en deskundigheid van de IntoEars medewerkers is zeker een pluspunt.
Gert Jan Teunissen
"Prima toestel en hele goede begeleiding"
Oticon Siya 1 MiniRITE
Een prettig hoortoestel. Verbetert de kwaliteit van horen aanzienlijk. Natuurlijk wordt het gehoor nooit meer helemaal optimaal.
Ben heel goed geholpen door de dame van Oog voor oren in Krimpen aan den IJssel.
Er wordt ruim de tijd genomen om alles uit te leggen, te controleren en gedurende een aantal weken verschillende toestellen uit te proberenprima toestel,
Henny Joling-Hendriks
"ik ben zeer tevreden over mijn hoortoestellen"
Oticon Ruby 2 miniRITE R - Oplaadbaar
In het begin erg veel moeite gehad met de hoortoestellen in doen.Mijn oorgangen zijn vrij klein .Nu gaat het goed en ik ben zeer tevreden over mijn hoortoestellen
Lees meerM.A. Schuurman-Vermeulen
"Vakkundig geholpen door Audicien Eindhoven. rustig en begripvol."
Starkey Livio 1600 RIC R - Oplaadbaar
Na 2xHOORZORG WAAR U OOK BENT. geraadpleegd Te hebben geluid aanpassing prima in equaliser volume en klankleur op persoonlijke maat.
Snel en zonder problemen.
Goed en deskundig geholpen door Audicien Eindhoven.
In standaardmode bij opstarten in de morgen goede afstelling. is meteen goed zonder Thrive app.
De 4 programma instellingen in het linker hoorapparaat is een gemak om snel een ander programma te kiezen in een andere omgeving.
en het volume instellen op het rechter hoorapparaat is ook een gemak zonder Thrive app. (is ook af te lezen op de Thrive app)
Toon v.Sluisveld
"Een scherper en helder gehoop en op een prettige en deskundige wijze geholpen."
Philips HearLink 2000 miniRITE
Heb met de bovengenoemde hoortoestellen een helder en scherper gehoor. Ben door uw medewerker van oogvoororen of Into Ears op een deskundige en zeer prettige manier geholpen en te woord gestaan.
Lees meerFrans Langemeijer
"Ik ben zeer tevreden."
Phonak Naida Marvel M90 - SP
Ik heb nu een kleine twee weken twee Phonaks, en ik kan alleen maar zeggen dat ik erg tevreden ben. Ik ben flink slechthorend, maar met behulp van de twee gehoorapparaten is dat aanzienlijk beter geworden.
Dat komt niet in de laatste plaats door de prima voorlichting en hulp van de audiciens. Prima!
Theo Janssen