• /

Aanbesteding ketens vergoedingen 2013 door Achmea nog niet bekend.

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de definitieve gunning van de aanbesteding hoorhulpmiddelen 2013 nog niet bekend is gemaakt doordat er een kort geding is aangespannen tegen Achmea, er wordt gesuggereerd dat dit door Hoorprofs is gedaan. Aanvankelijk zou op woensdag 7 november de definitieve aanbesteding openbaar worden gemaakt, door de lopende zaak is dit nog niet gebeurd.

 

Volgens de voorlopige aanbesteding die 23 oktober bekend is geworden zouden Schoonenberg, Beter Horen en Specsavers de gelukkigen zijn en vallen onder andere Hoorprofs en Hans Anders buiten de boot. Hierdoor zouden verzekerden van Achmea die straks een hoortoestel nodig hebben meer kosten maken bij Hoorprofs en Hans Anders dan bij Schoonenberg, Beter Horen en Specsavers.

 

Marjolein Verstappen van Zorginkoop Achmea zegt hierover: "We gaan alleen nog werken met gecontracteerde audiciens omdat we er zeker van willen zijn dat onze verzekerden het hoortoestel krijgen dat het beste bij hun gehoorprobleem past. Bovendien willen we voorkomen dat onze klanten een onnodig duur apparaat krijgen aangemeten."

 

De overheid wil zien dat zorgverzekeraars selectief contracten afsluiten om de kosten terug te dringen, deze maatregel van Achmea is hier een gevolg van. Vanaf 1 januari 2013 moet iedereen die een hoortoestel koopt een eigen bijdrage leveren van 25%. Daarnaast zal de consument niet meer zelf een hoortoestel kunnen uitzoeken, dit zal gaan via een door de branche gedefinieerd protocol voor functiegericht voorschrijven van hoortoestellen.

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.