• /

Alle informatie over made for iPhone hoortoestellen

De eerste made for iPhone (MFI) hoortoestellen zijn al enige tijd geleden aangekondigd. Er is veel over geschreven en de verwachting is dat deze toestellen de branche en het product meer 'sexy' zullen maken. Het zorgt ervoor dat het hoortoestel veel meer kan dan gehoorverlies compenseren. Slechthorenden hebben straks een meer geavanceerde geluidsbeleving dan mensen zonder hoortoestellen. Uiteraard was er al veel mogelijk met koppelkastjes en streamers, maar nog niet eerder kon een hoortoestel direct verbinden met de iPhone. De mogelijkheden van de rekenkracht van de iPhone zijn eindeloos. 

 

Made for iPhone?
Made for iPhone (/iPod/iPad) is een officieel label. Dit label wordt door Apple zelf gegeven na een aantal serieuze tests of de fabrikant zijn vak en de aansluiting met Apple wel echt goed kent. Alleen met dit certificaat kunnen ontwikkelaars en fabrikanten gebruik maken van kernfunctionaliteiten van Apple, waaronder connectiviteit met hoortoestellen. Je hebt een iPhone 4S of hoger nodig om gebruik te maken van deze functionaliteiten en daarnaast een besturingssysteem van ten minste iOS 6. Op de Apple website is nog niet direct te vinden vanaf welke iPad modellen deze functies beschikbaar zijn, maar ga er van uit dat je een redelijk nieuwe iPad nodig hebt met wederom ten minste iOS 6. Dit zal ook opgaan voor iPod Touch modellen.

 

Connectiviteit met hoortoestellen
Sinds kort zit de connectie met hoortoestellen echt in iOS (het besturingssysteem van iPhones, iPods en iPads). Dit betekent dat de apps van de fabrikanten niet noodzakelijk zijn; het is echt een kernfunctionaliteit van de Apple apparaten. Apple heeft bewust de keuze gemaakt om zelf geen hoortoestellen te maken, aangezien het medische apparaten zijn en daar wil Apple (voor nu) vandaan blijven. Om die reden hebben ze zelf de fabrikanten van hoortoestellen uitgenodigd om hoortoestellen te fabriceren die met de Apple apparaten kunnen communiceren.
 

GN ReSound is de eerste fabrikant die haar hoortoestel marktklaar heeft en naar Nederland komt met de ReSound LiNX en de Beltone First. Starkey heeft met haar 'Halo' ook een product welke binnenkort haar weg naar Nederland zou kunnen vinden.

 
 

ReSound LiNX: eerste made for iPhone hoortoestel naar Nederland

De ReSound LiNX werd gedemonstreerd tijdens de Consumer Electronics Show 2014 in Las Vegas en een paar dagen later werd het hoortoestel officieel gelanceerd. De ReSound LiNX, die speciaal ontworpen is om nauw aan te sluiten op de iPhone, is medio april ook in Nederland te verkrijgen en is daarmee de eerste van zijn soort. De eerste toestellen zijn al op proef gegeven en binnenkort kan dan ook daadwerkelijk de verkoop starten. 
 

Prijzen & verschillen ReSound LiNX 7 en ReSound LiNX 9

De ReSound LiNX zal binnenkort dus ook in Nederland worden verkocht. Er zullen twee varianten van de ReSound LiNX op de markt komen: de ReSound LiNX 7 en de ReSound LiNX 9. Beide modellen hebben een luidspreker in het oor, de rest van het (kleine) toestel zit achter het hoor. Voor de rest is de 9 net iets boven de 7 gepositioneerd. Het verschil tussen de toestellen zit hem vooral in de mogelijkheden van de Surround Sound by ReSound, die zijn minder omvangrijk bij de LiNX 7. Daarnaast heeft de 9 in totaal vier in plaats van drie programma's. Tevens wordt er aangegeven dat de flexibiliteit van de fitting minder is. Daarnaast zijn de richtprijzen bekend. De toestellen gaan tussen de 2.000 en 2.500 euro per stuk kosten, dit betekent dat beide toestellen aan de top van de markt worden gepositioneerd. De app en de features van de app is voor beide hoortoestellen nagenoeg identiek. Ze gebruiken beide de ReSound Smart app welke te installeren is op iPhones, iPads en iPod touchs. Geïnteresseerd? U kunt het hoortoestel hier aanschaffen: ReSound LiNX 9.

 

ReSound Smart App: de functies

 • Geluidstreaming van iPhone naar hoortoestel
  De ReSound Smart app heeft aan aantal functionaliteiten die je het leven gemakkelijker gaan maken. Allereerst de meest voordehandliggende functie; streaming van al het geluid vanaf de iPhone. Dit kan muziek zijn, navigatie, spelletjes en natuurlijk je telefoon. De microfoon van het hoortoestel stuurt ook weer geluid terug waardoor je hoortoestellen direct je handsfree set is. Siri (het spraakgestuurde platform van Apple) kan tevens hiermee bedient worden.
   
 • GPS-locaties
  Een andere handige feature is dat je voorkeursinstellingen per GPS-locatie kunt opslaan. Heb jij je geluid anders in je stamkroeg dan in de supermarkt? Dan past het toestel zich vanzelf aan zodra je hier in de buurt komt. Van tevoren geeft je eigen hoortoestel netjes een signaal van twee piepjes dat het zich aan wil passen aan de omgeving waar je naartoe begeeft. 
   
 • Vind-mijn-hoortoestel functie
  Datzelfde GPS-signaal kan ook gebruikt worden voor de zogenaamde 'find my hearing aid' functie. De app onthoudt op welke positie je voor het laatst een signaal had met je hoortoestellen. Mocht je deze dus kwijt zijn, kan de app je weer naar die locatie toebrengen. Een handige functie gezien de prijs van de toestellen, hoewel een verzekering geen overbodige luxe zou zijn. 
   
 • Volumeregeling
  Verder kun je ook gekoppelde apparaten beheren vanuit de app, kun je audio-kanalen koppelen en het volume van je hoortoestellen regelen. Het geluid van je partner, de tv, de radio en dergelijke pas je vliegensvlug aan vanaf je iPhone, iPad of iPod touch. De functie waarmee je Treble & Bass kan instellen, is handig voor de muziekliefhebber, maar zegt vooral veel over wat er in de toekomst nog meer mogelijk is. Met de rekenkracht van de iPhone kan geluid opgevangen, geanalyseerd en vervormd worden.

 

In de toekomst moet het mogelijk zijn om mensen te herkennen, te muten of bijvoorbeeld ieders stem te vervormen alsof er helium is ingeademd. Het zijn de eerste stappen naar een geavanceerder gehoor en niet meer enkel een verbeterd gehoor. Ook zonder het toestel kunt u de app alvast downloaden om aan het idee te wennen:  

 

Download de ReSound Smart app:

 

 

 
 

Alle informatie over Beltone First hoortoestellen

Beltone First: made for iPhone hoortoestel  

Waarschijnlijk gelijktijdig met de ReSound LiNX komen ook de made for iPhone hoortoestellen van Beltone (ook onderdeel van GN ReSound) op de markt. Beltone geeft haar toestellen de Beltone First mee als naam. Aan de binnenkant zullen de LiNX en de First vrijwel geheel met elkaar overeenkomen. Waarschijnlijk zal het enige verschil hem zitten in de programmering van de 'eigen sound' wat vaak ervoor zorgt dat hoortoesteldragers trouw blijven aan een merk. Het specifieke geluid dat een hoortoestel afgeeft, is iets waar je aan went. Zoals de LiNX twee modellen heeft, de LiNX 7 en de LiNX 9, heeft de Beltone straks een First 9 en een First 17. Geïnteresseerd? U kunt het hoortoestel hier aanschaffen: Beltone First 17.

 


 

Beltone HearPlus app

Beltone First biedt ook een bijbehorende app aan bij het hoortoestel. Ook hier zie je direct de overeenkomsten. De app is identiek aan de ReSound Smart App. Enkel de kleurstelling en logo's zijn aangepast aan de stijl van Beltone. De functionaliteiten van beide apps lijken op dit moment dan ook volledig hetzelfde te zijn. Wellicht dat er in de toekomst nog verschillen worden aangebracht om de afzonderlijke merken duidelijker een eigen positionering te geven. Voor nu lijkt de enige reden van de splitsing dat het ene merk meer naamsbekendheid geniet dan het andere in bepaalde gebieden. Via onderstaand icoon kunt u de app downloaden en uitproberen (naar alle waarschjinlijkheid nog even zonder koppeling met uw hoortoestel):
 

Download de Beltone HearPlus app:

 


 Starkey Halo: made for iPhone hoortoestel

De tweede fabrikant die met een toestel de markt op gaat komen lijkt Starkey te zijn. Zij gaan met de Starkey Halo hun eerste toestel met het officiele made for iPhone (MFI) label introduceren. Naar eigen zeggen heeft Starkey met de Halo 'het batterij-probleem' opgelost. Daarnaast zegt Starkey dat de Halo door diens app op meer GPS-punten de volume-instellingen kan onthouden.

 

Hoewel er nog niets officieels bekend is over de prijsstelling in Nederland lijkt de Halo ietsjes goedkoper te worden dan de toestellen van ReSound en Beltone. Het prijsverschil is zo'n 150-200 euro per toestel. De hoortoestellen zullen hierdoor ergens tussen de 1.800 en 2.300 euro gaan kosten. Onze partner OogvoorOren.nl heeft inmiddels de Starkey HALO ook in haar assortiment opgenomen. 

 

 
 

Starkey TrueLink app

Ook bij de app zelf weinig verrassingen. De eerder genoemde functies van de GN ReSound apps zijn ook opgenomen in de app van Starkey, de Starkey TrueLink app. Waarschijnlijk hebben ze goed bij elkaar afgekeken en ervoor gezorgd dat geen van beide achterblijft. 

 

Download de Starkey TrueLink app: 


 

 

 

Wij hopen vooral dat de periode, waarin er meer ontwikkelaars en leuke experimenten in apps terecht gaan komen, snel aanbreekt . Dit is een grote stap richting 'enhanced hearing' boven 'improved hearing'. Deze made for iPhone hoortoestellen zijn de Google-glasses onder de gehoorapparaten. Het gaat er voor zorgen dat ook goedhorende mensen dit soort apparaten willen aanschaffen, waaronder de schrijver van dit stuk.

 

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.