• /

Eindelijk zelf online je categorie berekenen!

 

Eindelijk kun je zelf online jouw categorie voor de hoorzorg berekenen. Online aanbieder OogvoorOren.nl heeft de zogenaamde 'Amsterdamse vragenlijst', een lijst met vragen waarop het hoorprotocol (functiegericht voorschrijven) op gebaseerd is, naar het internet gebracht.

 

Sinds 1 januari 2013 is het nieuwe hoorprotocol van kracht. Dit houdt in dat zowel slechthorenden als hoortoestellen worden gecategoriseerd. Voor de slechthorende betekent dit dat zij alleen een vergoeding krijgen wanneer zij een toestel uitzoeken in die specifieke categorie. Tot op heden was een gang naar KNO-arts, audioloog of audicien noodzakelijk om er achter te komen in welke categorie je als slechthorende geplaatst zou worden. Vanaf vandaag kan een slechthorende dat zelf direct en online uitzoeken.

 

De 'Amsterdamse vragenlijst' lijst bestaat uit circa 30 vragen over uw persoonlijke hoorsituatie. Achter deze 30 vragen zit een complexe formule om uiteindelijk tot een categorie te komen. Deze vragenlijst alsmede de achterliggende formule is nagebouwd door online aanbieder OogvoorOren.nl, op die manier kunnen slechthorenden zich weer een stuk beter zelfstandig orienteren op hoortoestellen.

 

OogvoorOren.nl is een nieuwkomer in de markt en profileert zich als meest transparante aanbieder van hoorzorg. Het is begonnen met het online zetten van alle prijzen van hoortoestellen, vervolgens is ook de categorie van ieder hoortoestel toegevoegd alsmede de exacte prijs per hoortoestel per zorgverzekeraar. Nu is er weer een middel toegevoegd om de transparantie te vergroten. OogvoorOren.nl heeft er voor gekozen om de tool niet achter een gesloten deur te zetten, dit betekent dat slechthorenden nergens in het proces verplicht zijn personalia in te vullen. De uitslag wordt ook gewoon aan anonieme bezoekers gepresenteerd. Uiteraard kan de lijst wel direct worden ingezonden naar OogvoorOren.nl om persoonlijk contact te zoeken.

 

In de nabije toekomst zal de keuzehulp worden uitgebreid met nog meer criteria. Nu is deze enkel nuttig om de zorgcategorie te zien, in een vervolgstadium kunnen ook persoonlijke voorkeuren van het hoortoestel worden opgegeven waarna het systeem nog een stapje verder kan gaan in het filteren van de resultaten.

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.