• /

NIEUWS: De Consumentenbond velt zijn oordeel over het advies van de audicienketens

In de oktobereditie 2012 van de Consumentenbond is er een artikel verschenen over de audiciensbranche. Dit artikel is gebaseerd op bevindingen van 13 slechthorenden welke gezamenlijk meer dan 100 audiciens hebben aangedaan. Onderzocht werd de kwaliteit van het advies en service van de diverse ketens. Gemakshalve zijn Hoorprofs-audiciens als keten beoordeeld.

 

Het onderzoek werd gedaan op basis van de volgende criteria en weging: Service en klantoordeel (20%), Vaststellen gehoorprobleem (20%), Luistersituaties bepalen (30%), Wensen en ervaringen inventariseren (15%) en Informatie over vergoedingen (15%). De hoorprofs kwamen het beste uit de bus met een testoordeel van 6.8. Schoonenberg Hoorcomfort was de beste van de ketens met een testoordeel van 6.7, gevolgd door Specsavers met een 6.1, Beter Horen met een 5.6. Uiteindelijk volgt Hans Anders met het laagste testoordeel. Zij kregen een 5.1. voor de complete test zie Consumentengids Oktober 2012.

 

Het oordeel van de Consumentenbond is dat er over het algemeen onvoldoende wordt doorgevraagd, er te weinig interesse in de persoonlijke wensen van de consument wordt getoond en dat de keuze en prijzen bij sommige ketens over het algemeen erg ondoorzichtig zijn.

 

Als tips geeft de consument om 1) Hoorwijzer.nl te bezoeken en daar de check-list te volgen 2) Meerdere audiciens te bezoeken en toestellen te proberen 3) De polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar te controleren 4) Gebruik te maken van een testperiode van minstens acht weken en 5) Bij twijfel een ‘second opinion’ aan te vragen bij een audiologisch centrum.

 

Uiteraard willen wij als website in zo veel mogelijk van deze functies voorzien. We hebben inmiddels een flink aanbod hoortoestellen op onze website, een overzicht van vrijwel alle audiciens, een lijst met zorgverzekeraars en hun aanvullende vergoedingen voor hoortoestellen en een pagina met informatie over hoortoestellen. Aan de hand van dit artikel zullen ook wij onze database uitbreiden met audiologische centra en een stappenplan voor de keuze van een hoortoestel.

U kunt uiteraard het volledige artikel lezen in de oktobereditie van de Consumentenbond (2012).

 

Voor de bezoeker welke direct wil zoeken naar één van de bovengenoemde ketens:
Alle hoorprofs audiciens
Alle Schoonenberg audiciens
Alle Specsavers audiciens
Alle Beter Horen audiciens
Alle Hans Anders audiciens

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.