• /

Starkey Halo made for iPhone hoortoestellen nu verkrijgbaar

In navolging van GN ReSound met haar Beltone First en ReSound LiNX zijn nu ook de made-for-iPhone hoortoestellen van Starkey op de markt verkrijgbaar: de Starkey Halo.

 

Het model van de Halo is een LIHO (luidspreker in het oor). Hierbij zit er een klein hoortoestel achter de oorschelp welke verbonden is met een slangetje naar de gehoorkanaal. Het oorstukje bevat de luidspreker welke echt in het gehoorkanaal valt. Bij een normaal AHO (achter het oor) hoortoestel is het zo dat de luidspreker in het hoortoestel zit, en het geluid via een slangetje naar het gehoorkanaal wordt gelijd. Het LIHO-model is beter voor de geluidskwaliteit.

 

De Starkey Halo zal in drie prestatieniveau's beschikbaar zijn, de i70, de i90 en het topmodel de i110. Alle drie de toestellen hebben dezelfde directe koppeling met de iPhone. In functionaliteit en hoorcomfort zitten de verschillen. Op de afbeelding hier onder kunt u de verschillen per type naast elkaar zien.

Speciaal ter introductie van de Halo heeft Starkey een promotiefilmpje opgenomen. Hoewel het niet ingaat op de technische specificaties illustreerd het wel dat de directe koppeling (streaming) met de iPhone de belangrijke functie van dit hoortoestel is. In het filmpje komen vershillende situaties voor waarbij zowel de hoortoestellen als de koppeling met de iPhone en iPad goed duidelijk maken wat je er aan hebt. Op 59 seconden is er ook een shot waar goed te zien is in welke mate het hoortoestel zichtbaar is wanneer deze gedragen wordt. Het filmpje kunt u hier zien:

 

De TruLink Hearing Control App is de applicatie van Starkey waarmee de Hoortoestellen direct bediend kunnen worden. U heeft hier dus geen extra accessoires voor nodig. Hoewel het koppelen van hoortoestellen aan de iPhone een standaard functie (!) van de iPhone is heeft Starkey een app gemaakt die net wat meer haalt uit de verbinding met de hoortoestellen.
 

Uiteraard is daar als eerste de mogelijkheid om de app als afstandsbediening te gebruiken, hiermee kan simpelweg het volume worden aangepast, dit maakt een andere afstandsbediening overbodig. Een al wat gavere functie is de 'SoundSpace' functie, deze functie maakt het niet alleen mogelijk het hoortoestel in volume aan te passen maar ook de treble & bass te beinvloeden. Zo heb je een soort realtime geluidsvervormer in meerdere richting van het geluidsspectrum.
 

Nog een functie die alleen door de koppeling met de iPhone mogelijk is is de locatie-gebaseerde programma-instellingen. Voor plaatsen zoals restaurants, huis of juist een open gebied kunnen losse luisterprogramma's worden ingesteld. Omdat deze locaties op basis van GPS werken zullen je hoortoestellen zich bij een volgende bezoek automatisch aanpassen. Last but not least is er de 'find my hearing aid' functie, dit doet precies zoals het zegt: het zoekt je hoortoestellen op. Wanneer je de hoortoestellen kwijt (denkt) te zijn zoekt deze functie automatisch de plek op waar de iPhone als laatste in verbinding stond met de hoortoestellen, aangezien je in Nederland deze hoortoestellen enkel zonder vergoeding van de zorgverzekeraar kunt aanschaffen wellicht een prettig idee dat deze functie bestaat.
 

 

 

> Interesse in de Starkey Halo? bekijk de prijzen bij onze partner OogvoorOren.nl
> Interesse in andere hoortoestellen? Bekijk dan het gehele aanbod op OogvoorOren.nl

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.