• /

Unitron introduceert Max, het nieuwe Super Power hoortoestel

Unitron introduceert Max, het nieuwe Super Power hoortoestel

De enige Super Power op de markt die is ontwikkeld om overversterking tegen te gaan en tegelijk te zorgen voor maximale verstaanbaarheid van spraak

 

12 oktober 2012 – Kitchener, Canada – Unitron heeft vandaag Max™ aangekondigd, het nieuwe Super Power hoortoestel met technologie die speciaal is ontwikkeld voor mensen met ernstig of zeer ernstig hoorverlies. Max is het enige Super Power hoortoestel op de markt met Power Adaptation Manager, een gloednieuwe functie die overversterking tegengaat en tegelijk zorgt voor maximale verstaanbaarheid van spraak.  Max is het nieuwste product met Era™, het nieuwste geluidverwerkingsplatform van Unitron.

Beschermt het gehoor op de lange termijn dankzij automatische versterkingsreductie

In een recente enquête onder 200 hoorspecialisten die werd afgenomen door het productontwikkelingsteam van Unitron, gaf 87 procent van de ondervraagden aan dat overversterking een terugkerend probleem is in hun praktijk; zij zouden graag een manier zien om dit risico van schade aan het restgehoor tegen te gaan en toch te voorzien in de behoeften van de patiënt.

 

Max is een hoortoestel dat is ontworpen om de drager maximale volume met maximale bescherming te bieden.  Het is het eerste en momenteel enige hoortoestel met Power Adaptation Manager, een innovatieve, gloednieuwe functie van Unitron, die de perfecte aanpassing biedt waar Unitron om bekend staat en tegelijk zorgt voor een geleidelijke, automatische overgang naar veiligere versterkingsniveaus, zoals deze zijn voorgeschreven door industriestandaard rekenregels. 
Power Adaptation Manager stelt hoorspecialisten in staat de negatieve spiraal van overversterking, die veel voorkomt onder mensen met ernstig of zeer ernstig gehoorverlies, te doorbreken en ook op de lange termijn betere bescherming te bieden voor het gehoor van de drager. 

 

"Hoorspecialisten zien wel de noodzaak om versterking te reduceren om zo de verstaanbaarheid van spraak te verbeteren en het gehoor van klanten met ernstig of zeer ernstig gehoorverlies op de lange termijn te beschermen, maar doorgaans willen de klanten niet dat de specialist probeert om de versterking handmatig te reduceren," zegt Donald Hayes, Ph.D., Director of Audiology bij Unitron. "Power Adaptation Manager lost dit probleem op door langzaam maar zeker, automatisch en onmerkbaar de versterking en uitvoer te reduceren tot een veiliger niveau.  Een hoorspecialist bepaalt het beste startpunt voor een klant en stelt vervolgens met de TrueFit™-software een tijdpad in om de versterking en MPO te reduceren tot een niveau dat optimaal is voor de klant."

 

Max stelt de verstaanbaarheid van spraak centraal

Drie geoptimaliseerde technologieën in Max werken harmonieus samen om de verstaanbaarheid van spraak te maximaliseren zonder dat omgevingsgeluiden wegvallen.  Dankzij tientallen jaren onderzoek en Unitron's filosofie om industriestandaard rekenregels te gebruiken, gebruikt Max industriestandaard NAL- en DSL-formules om versterkingsdoelen voor te schrijven en de verstaanbaarheid van spraak te optimaliseren voor mensen met ernstig of zeer ernstig gehoorverlies. 

 

 

Max heeft daarnaast ook de kenmerkende Unitron eigenschap SmartFocus™ aangepast voor de categorie Super Power. Een directionele microfoon, spraakherkenning, lawaaionderdrukking en versterking zorgen er samen voor dat een drager van Max de beste verstaanbaarheid van spraak en het beste comfort wordt geboden, zonder dat dit ten koste gaat van het omgevingsgeluid.

 

Tot slot maakt Max gebruik van frequentiecompressie, een toonaangevende functie voor ernstig of zeer ernstig gehoorverlies. Hiermee wordt geluid weggeleid van gebieden waar het gehoor het meest beschadigd is en wordt het gecomprimeerd tot een hoorbaar bereik, zodat dragers het hele geluidsspectrum kunnen ervaren.

 

"De markt reageert zeer goed op het Era-platform en onze productlijnen Quantum™ en Moxi™ die vorig jaar op de markt zijn gebracht," zegt Jan Metzdorff, directeur van Unitron.  "De gemeenschap van hoorspecialisten heeft onze oplossingen voor natuurlijke geluidskwaliteit en superieure verstaanbaarheid van spraak omarmd.  Met Max implementeren we deze verbeteringen in de Super Power-categorie, waardoor we de eerste producent in de branche worden die het terugkerende probleem van overversterking aanpakt en tegelijkertijd het gehoor op de lange termijn beschermd en verstaanbaarheid van spraak biedt aan klanten met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies.”

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.