• /

UPDATE: Zorgverzekeraars dreigen de keuzevrijheid in hoortoestellen en audiciens in 2013 nog sterker te beperken

UPDATE

 

De betreffende zorgverzekaar heeft de einddatum voor het indienen van vragen verlengt van 5 tot 9 oktober. Dit wekt de indruk dat er veel vragen en opmerkingen binnen komen.

 

Tevens is er een belangrijk punt veranderd ten opzichte van het vorige voorstel. Niet 2 maar 3 partijen met een landelijke dekking zullen een contract krijgen. Dit zorgt voor meer keuze vrijheid voor de consument dan het vorige voorstel.

 

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen plaats zullen vinden zullen wij u hier, op www.hoortoestellen.nu, natuurlijk van op de hoogte brengen. 

 

Orginele bericht:


Het vergoedingsstelsel voor hoortoestellen gaat volgend jaar flink op de schop. Het is inmiddels al duidelijk dat er gewerkt gaat worden met functioneel voorschrijven. De problematiek van de slechthorende zal worden geclassificeerd, binnen deze classificatie zal vervolgens een hoortoestel gekozen moeten worden. Hoe dit protocol straks exact gaat werken is nog niet duidelijk, wel duidelijk is dat de hoortoestel-drager beperkt zal worden in haar keuze tot slechts enkele toestellen.

 

Op dit moment gaan er hardnekkige geruchten dat de zorgverzekeraars deze keuzevrijheid nog verder willen beperken. Niet alleen de keuze in hoortoestellen zal verkleind worden maar ook de keuze voor de audicien waar de service genoten gaat worden zal beperkt worden. Ten minste één zorgverzekeraar heeft laten weten aan de audicienbranche aan nog slechts twee ketens vergoedingen toe te willen kennen. Dit zullen ketens zijn met een landelijke dekking. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de kanshebbende ketens (in willekeurige volgorde): HoorprofsSchoonenbergBeter HorenHans Anders en Specsavers

 

Alle partijen die een contract willen met deze zorgverzekaar kunnen een aanbod doen om kans te maken op deze vergoedingen. Begin december zal duidelijk worden welke zorgverzekeraars wel en welke geen contract krijgen met deze zorgverzekeraar. Miljoenen verzekerden zullen hier hoogstwaarschijnlijk de gevolgen van ondervinden.

 

Of andere zorgverzekeraars zullen volgen is ons nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het voor veel opschudding en onzekerheid zorgt in de branche. Bedrijven die buiten deze ketens vallen zullen het erg moeilijk krijgen om het hoofd boven water te houden en hun klanten zullen wellicht elders hun service moeten genieten. Wij proberen u via deze website zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkeling.

 

Op de achtergrond zijn wij al druk bezig om onze database zo in te richten dat wij in ieder geval deze voorgeschreven classificaties zullen ondersteunen en op deze website bekeken kan worden welke hoortoestellen hier binnen vallen. Daarnaast zullen wij zorgverzekeraars koppelen aan ketens en individuele audiciens zodat onze bezoeker bij het maken van een afspraak al weet of een zorgverzekeraar hoortoestellen en service vergoed bij een specifieke audicien.

 

Heeft u meer informatie over de wijzigingen in het vergoedingsstelsel? Neem dan vooral contact op met rogier@hoortoestellen.nu.

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.