• /

Veranderingen in het vergoedingenstelsel voor hoortoestellen per 1 januari 2013.

Veranderingen in het vergoedingenstelsel voor hoortoestellen per 1 januari 2013.

 

Per 1 januari 2013 gaat het huidige vergoedingenstelsel voor hoortoestellen op de schop. De huidige situatie zal op een flink aantal punten wijzigen wat tevens van grote invloed zal zijn. In 2012 bestaat de vergoeding uit een vast basisbedrag van € 509.50. Wanneer u een duurder toestel nodig heeft betaalt u het verschil zelf bij. In 2013 zal er gewerkt worden met een systeem dat getypeerd kan worden als functioneel voorschrijven. De mate van gehoorverlies en de problematiek die dit met zich mee zal brengen zal worden geclassificeerd. Binnen de verschillende classificaties zijn een selectie hoortoestellen geplaatst. Wanneer uw gehoorverlies en problematiek binnen een bepaalde classificatie valt zal een keuze moeten vallen op een van de hoortoestellen die binnen de voorgeschreven classificatie vallen. U betaalt 25% van de kosten van het hoortoestel dat u nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren zelf.

 

 

De keuze voor hoortoestellen zal in het geval u aanspraak wil maken op een vergoeding dus vanaf 1 januari 2013 flink beperkt worden. Verder bestaat de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan bepalend zijn voor wat u uiteindelijk moet betalen. Op dit moment is het nog niet bekend wat zorgverzekeraars in 2013 in hun aanvullende verzekeringspakketen aan bieden. Het is mogelijk dat de situatie zo zal zijn dat er een deel van het te betalen bedrag uit een aanvullend pakket gecompenseerd kan worden. Het eigen risico zal waarschijnlijk omhoog gaan en waar u in 2012 misschien aanspraak kon maken op een aanvullende vergoeding door het UWV heeft u hier in 2013 geen recht meer op. Deze aanvullende vergoeding komt namelijk te vervallen. Heeft u tinnitus en een tinnitusmaskeerder of tinnitusinstrument nodig dan komt in 2013 ook 25% voor uw eigen rekening. 

 

Heeft u andere hoorhulpmiddelen nodig zoals: wek- en waarschuwingssystemen, ringleiding, soloapparatuur en dergelijke, dan zal 100% worden vergoed wanneer u deze volgens het nieuwe protocol nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. 

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.