• /

Zware kritiek op onderzoeksrapport AMC over het Hoorprotocol

Het AMC heeft onlangs een onderzoek gedaan naar het functioneren van het ZN hoorprotocol, dit betreft het protocol dat sinds 1 januari 2013 zowel hoortoestellen als slechthorenden een nummer (categorie) van 1 t/m 5 geeft en pretendeerd middels een 'functionerend protocol' een matchmaker tussen zorgvraag en aanbod gemaakt te hebben; iedere slechthorende zou op deze manier precies moeten krijgen wat noodzakelijk is om goed te kunnen functioneren.

 

                        

 

Al ver voor de invoer van het systeem is er uit de hele branche kritiek op het ZN protocol door audiologen, KNO-artsen, audiciens en fabrikanten. Het zijn vooral de verzekeraars en de bedenkers die altijd achter hun protocol zijn blijven staan. Een van die bedenkers komt nu met een 'volledig objectief' onderzoek om aan de tonen dat dat zijn eigen hoorprotocol zo slecht nog niet is.

 

Een van de criticasters van het eerste uur is Rene van der Wilk, een expert in de hoorzorgmarkt die nu al ruim 15 jaar de website www.hoorzaken.nl bij houdt en kritisch naar alle ontwikkelingen in de hoorbranche kijkt. Daarbij kijkt hij vooral naar zaken waar een bepaalde groep belanghebbende nog wel eens de dupe van zou kunnen worden. Dit is niet zijn eerste kritiek op het ZN protocol maar met het uitkomen van dit rapport was het duidelijk weer eens tijd om er een goed stuk over te schrijven.

 

Van der Wilk stelt dat het hoorprotocol nu eigenlijk niet wordt gebruikt als zodoende maar slechts ter indicatie, er ten onrechte de suggestie gewekt dat het hoorprotocol bijdraagt aan kwaliteitzorg voor lagere prijzen. Menig audiciensbedrijf draait gewoon stevige verliezen, de enige reden dat er nog altijd kwaliteit wordt geleverd voor lagere prijzen is omdat de audiciensbedrijven vast houden aan een tijdsintensieve serviceverlening, iets wat eigenlijk niet meer kan voor de huidige prijzen. De hele markt draait bij elkaar zo'n 22 miljoen verlies, van der Wilk voorspeld dat de tijdsbesteding per slechthorende gehalveerd moet worden en dat er dan alsnog een kaalslag zal komen onder audiciensbedrijven. 
 

Lees vooral het hele artikel van van der Wilk op www.hoorzaken.nl

minimize

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.