Hoe vervang ik de receiver van mijn Oticon of Philips hoortoestel?

Wanneer de hoortoestellen niet meer optimaal werken, zoals het niet meer produceren van geluid, kan het zijn dat de filter of de receiver aan vervanging toe is. De receiver ook wel de luidspreker genoemd, is de slang die tussen het hoortoestel en het oorstukje zit. De receiver ontvangt het geluid en stuurt dit door naar het gehoor.

Bekijk de video om zelfstandig de receiver van uw hoortoestel te vervangen. Hieronder staan de stappen uitgeschreven ter ondersteuning van de video.

 1. Pak het Oticon hoortoestel en het bijgeleverde witte stokje vast.
 2. Steek het stokje in het gaatje - waar de receiver (slangetje) in het hoortoestel gaat - en druk deze licht omhoog. Het klepje van het hoortoestel komt los.
 3. Trek de Oticon receiver uit het hoortoestel.
 4. Plaats de nieuwe Oticon receiver in het hoortoestel.
 5. Controleer of de nieuwe receiver goed in het hoortoestel geplaatst is, door er lichtjes aan te trekken.
 6. Druk het klepje van het hoortoestel dicht. 
 7. De Oticon receiver is nu correct vervangen.

Zoals u misschien al hebt gezien zijn er veel verschillende Oticon receivers. Deze receivers verschillen van elkaar in lengte en krachtniveau. Om te voorkomen dat de receivers bij het vervangen met elkaar verwisseld worden zijn de kleuren rood en blauw aan de receivers gegeven; rood staat voor de rechterzijde en blauw voor de linkerzijde.

De lengte van de receivers worden van 0 tot 4 ingedeeld. Deze maten bepalen de lengte van het slangetje dat van het hoortoestel in het oor loopt. De lengte "0R" is de kortste lengte van de Oticon receivers voor het rechteroor. De lengte "4" is de receiver met de langste afmeting.

Als laatste het krachtniveau van de receiver. Deze niveau's worden ingedeeld in drie verschillende categorieën, namelijk 60dB, 85dB  en 100dB. De 60dB receiver wordt gebruikt bij een lager gehoorverlies, de 85dB receiver wordt gebruikt bij een gemiddeld gehoorverlies en de 100dB receiver bij een hoog tot zeer hoog gehoorverlies.

Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoortoestel, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 085-4863743 of een e-mail te versturen naar: info@oogvoororen.nl.

U kunt meer handige video's op ons YouTube kanaal vinden betreft onderhoud, hoortoestelaccessoires en mobiele apps.

 • Bel 085 - 486 3743

  Ma - Vr. 09:00 - 17:00

  Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.