Vergoedingen hoortoestellen CZ-Just Label

Op deze pagina vindt u informatie over de vergoedingeneigen bijdragebijzonderhedenen verplichte formulieren die u nodig hebt voor het aanschaffen van hoortoestellen bij de zorgverzekeringen: CZ-Just Label.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding op hoortoestellen?
 • Wanneer u in de afgelopen 5 jaar geen hoortoestellen heeft gedeclareerd en een gemiddeld gehoorverlies heeft van minimaal 35dB, dan komt u in aanmerking voor onderstaande vergoedingen uit de basisverzekering.
 • Bekijk de vergoedingen in het onderstaande schema. Dit zijn de vergoedingen die voor u gelden, indien u verzekerd bent bij: CZ-Just Label.


Bijbetaling vrije markt (privaat) en hogere categorie
 • Bijbetaling bij het aanschaffen van privaat hoortoestellen is bij CZ-Just Label niet mogelijk.
 • Wanneer de verzekerde een medische noodzaak heeft dan kan er gekozen worden voor een hoortoestel buiten de vijf categoriën, wel dient er eerst toestemming te worden gevraagd bij de verzekering.
Vergoeding op hoortoestelaccessoires
 • Bij CZ-Just Label is het mogelijk om een volledige vergoeding te ontvangen op hoortoestelaccessoires, zoals een TV-streamer of microfoon. Dit is ook van toepassing wanneer u voor privaat hoortoestellen heeft gekozen.
 • Wanneer u een volledige vergoeding wil ontvangen vanuit uw zorgverzekeraar zal u een aantal eisen moeten voldoen. U moet beschikken over een audiogram dat niet ouder is dan 9 maanden en een tevredenheidsverklaring.
 • De hoortoestelaccessoires zijn echter wel merkgebonden. Wanneer u in het bezit bent van ReSound hoortoestellen, zal u ook uit de ReSound hoortoestelaccessoires moeten kiezen. Dit geldt ook voor StarkeyOticonPhilipsAudio Service en Bernafon.
 • Er is geen vergoeding mogelijk op batterijen, accu's en onderhoud.

Aanvullende vergoedingen
CZ-Just Label heeft meerdere extra vergoedingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierdoor kan het zo zijn dat u helemaal geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Hieronder treft u een lijst met de aanvullende vergoedingen.

Aanvullende verzekering      Aanvullende vergoeding
     
CZ-Just Label    
Basis    75%
Geen aanvullende vergoedingen    

 
Bijzonderheden

 • U hoeft voor Oogvoororen.nl geen machtiging aan te vragen bij uw zorgverzekeraar.
 • Verzekerde heeft een minimum eigen risico van € 385,-. Dit bedrag wordt vnauit de verzekerde zelf betaald, voordat de verzekering kosten zal vergoeden. Bij Just kan de verzekerde kiezen voor een hoger eigen risico van € 685,- of € 885,-. Dat is het bedrag aan eigen risico wat de verzekerde betaald per jaar.
 • Wanneer u zichzelf wil beschermen tegen diefstal of andere vervelende omstandigheden die betrekking hebben op uw hoortoestellen, kunt u kiezen voor een hoortoestelverzekering. Wanneer u kiest voor een hoortoestelverzekering heeft u een benodigd formulier nodig, namelijk het AXI-Plan verzekeringskaart.
 • Wanneer u over gaat tot aanschaf van uw nieuwe hoortoestellen en u liever gebruik maakt van een betalingsregeling in plaats van een directe volledige betaling, dan kun u bij kiezen om het totale bedrag over maximaal 8 maanden te verdelen. Elke aflossing via de betalingsregeling zal minimaal € 50,00 per maand moeten bedragen exclusief 2% rente.
Voorschrift AC/KNO
 • Wanneer u jonger bent dan 67 jaar en nog geen hoortoestel heeft, dan heeft u een voorschrift nodig van een KNO-arts of een audiologisch centrum (vraag uw huisarts voor doorverwijzing).
Benodigde formulieren
 • Uw categorie en vergoeding berekenen via de Amsterdamse Vragenlijst. Door de vragenlijst in te vullen kunt u eenvoudig uw categorie inzien en de vergoeding berekenen die voor u van toepassing is.
 • U moet beschikken over een audiogram dat niet ouder is dan 9 maanden.
 • Een ingevulde tevredenheidsverklaring uit 2021.
 • Indien u kiest voor een hoortoestelverzekering heeft u een AXI-Plan verzekeringskaart.
 • Een voorschrift van het Audiologisch Centrum, wanneer u jonger bent dan 18 jaar. Indien u jonger bent dan 67 jaar heeft u een voorschrift nodig van het Audiologisch Centrum of de KNO-arts. 

Hoortoestellen met vergoeding van CZ-Just Label bekijken
Wilt u weten uit welk assortiment u zou kunnen kiezen wanneer u hoortoestellen met vergoeding van CZ-Just Label wilt aanschaffen. Klik dan op één van onderstaande links.

> Bekijk alle hoortoestellen met vergoeding
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 1
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 2
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 3
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 4
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 5

Heeft u nog vragen dan kunt u ons daarvoor bellen: 085 - 486 3743 

 • Bel mij terug

  Ma - Vr. 09:00 - 17:00

  Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.