Vergoedingen hoortoestellen De Amersfoortse en Ditzo

Op deze pagina vindt u informatie over de vergoedingen, eigen bijdrage, bijzonderheden en verplichte formulieren die u nodig hebt voor het aanschaffen van hoortoestellen bij de zorgverzekeringen: De Amersfoortse en Ditzo.

Wanneer komt u in aanmerkingen voor een vergoeding op hoortoestellen?
 • Wanneer u in de afgelopen 5 jaar geen hoortoestellen heeft gedeclareerd en een gemiddeld hoorverlies van 35dB heeft, komt u in aanmerking voor onderstaande vergoedingen uit de basisverzekering.
 • Wanneer u niet in staat bent om zelfstandig naar één van onze vestigingen te komen, kunt u voor hoorzorg aan huis kiezen. Voor deze keuze zal een kleine toeslag moeten worden berekend op de huidige tarieven.
 • Bekijk de vergoedingen in het onderstaande schema. Dit zijn de vergoedingen die voor u gelden, wanneer u bent verzekerd bij: De Amersfoortse en Ditzo.


Bijbetaling vrije markt
Bij De Amerfoortse en Ditzo is het mogelijk om te kiezen uit de vrije markt hoortoestellen. U kunt hiervoor een vergoeding ontvangen en ervoor kiezen om het resterende bedrag via een eigen bijdrage te voldoen. U heeft bij desbetreffende zorgverzekeraars een vrije keuze met betrekking tot het aanschaffen van hoortoestellen.

Vergoeding op hoortoestelaccessoires
 • Bij De Amersfoortse en Ditzo is het mogelijk om een vergoeding te krijgen op hoortoestelaccessoires. Deze eventuele vergoedingen gelden voor de volgende accessoires: TV-streamer en microfoon.
 • De vergoedingen op hoortoestelaccessoires worden vaak niet volledig vergoed. Er zal naast de vergoeding een eigen bijdrage moeten worden betaald.
 • Om in aanmerking te komen voor een vergoeding op een van de bovengenoemde accessoires moet u aan een aantal eisen voldoen, zoals een audiogram niet ouder dan 12 maanden, een voorschrift vanuit de HA/KNO/AC en een tevredenheidsverklaring met aantekening, dat u op de hoogte bent van de meerkosten.

Aanvullende vergoedingen
De Amersfoortse en Ditzo heeft meerdere extra vergoedingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierdoor kan het zo zijn dat u helemaal geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Hieronder treft u een lijst met de aanvullende vergoedingen.

 Aanvullende verzekering      Aanvullende vergoeding
     
De Amersfoortse    
Start   Max. €50,- per jaar hulpmiddelenzorg ; eigen bijdrage
Extra   Max. €250,- per jaar hulpmiddelenzorg ; eigen bijdrage
Uitgebreid   Tot €400,- per verzekerde per kalenderjaar voor deze hulpmiddelen samen
     
Ditzo    
Zorg goed   Hoortoestellen uitgesloten 
Zorg beter   Hoortoestellen uitgesloten
Zorg best   Hoortoestellen uitgesloten

Bijzonderheden
 • U hoeft bij ons geen machtiging aan te vragen voor uw zorgverzekeraar, ook niet wanneer u kiest voor de vrije markt hoortoestellen.
 • Wanneer u een eigen bijdrage heeft moeten betalen voor de hoortoestellen kunt u de factuur van uw betaalde eigen bijdrage indienen bij uw zorgverzekeraar voor de aanvullende vergoeding.
 • Wanneer u zichzelf wil beschermen tegen diefstal of andere vervelende omstandigheden die betrekking hebben op uw hoortoestellen, kunt u kiezen voor een hoortoestelverzekering. Wanneer u kiest voor een hoortoestelverzekering moet u beschikken over een AXI-Plan verzekeringskaart.
 • Wanneer u niet mobiel genoeg bent om zelfstandig naar een van onze vestigingen te komen, kunt u kiezen voor een audicien aan huis. Echter moet u hierbij rekening houden met een extra toeslag op de huidide tarieven.
 • U gaat over tot aanschaf van nieuwe hoortoestellen en maakt liever gebruik van een betalingsregeling in plaats van volledige betaling, kunt u bij ons het totale bedrag over maximaal 10 maanden verdelen. Elke aflossing via de betalingsregeling zal minimaal € 50,00 per maand moeten bedragen met 2% rente.
Voorschrift AC/KNO
 • U heeft bij de eerste aanpassing van uw hoortoestel(len) een voorschrift nodig van de KNO-arts, het Audiologisch Centrum of de huisarts.
 • Wanneer u jonger bent dan 50 jaar is een voorschrift van de KNO-arts of het Audiologisch Centrum verreist.
Benodigde formulieren
 • Uw categorie en vergoeding berekenen via de Amsterdamse Vragenlijst. Door de vragenlijst in te vullen kunt u eenvoudig uw plaatsing in één van de categorieën inzien en uw vergoeding berekenen.
 • Het audiogram van uw gehoor mag niet ouder zijn dan 12 maanden.
 • Een volledig ingevulde tevredenheidsverklaring van De Amerfoortse.
 • Een voorschrift van de KNO-arts, het Audiologisch Centrum of de huisarts bij de eerste aanpassing.
 • Bij het kiezen van een hoortoestelverzekering heeft u een AXI-Plan verzekeringskaart nodig.

Hoortoestellen met vergoeding van De Amersfoortse en Ditzo bekijken
Wilt u weten uit welk assortiment u zou kunnen kiezen wanneer u hoortoestellen met vergoeding van De Amersfoortse en Ditzo wilt aanschaffen. Klik dan op één van onderstaande links.

> Bekijk alle hoortoestellen met vergoeding
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 1
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 2
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 3
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 4
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 5

Heeft u nog vragen dan kunt u ons daarvoor bellen: 085- 486 3743 

 • Bel 085 - 486 3743

  Ma - Vr. 09:00 - 17:00

  Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.