Vergoedingen hoortoestellen DSW, StadHolland en inTwente

Op deze pagina vindt u informatie over de vergoedingeneigen bijdragebijzonderheden en verplichte formulieren die u nodig hebt voor het aanschaffen van hoortoestellen bij de zorgverzekeraars: DSW, StadHolland en InTwente.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding op hoortoestellen?
 • Wanneer u in de afgelopen 5 jaar geen hoortoestellen heeft gedeclareerd en een gemiddeld gehoorverlies heeft van minimaal 35dB, dan komt u in aanmerking voor onderstaande vergoedingen uit de basisverzekering.
 • Bekijk de vergoedingen in het onderstaande schema. Dit zijn de vergoedingen die voor u gelden, indien u verzekerd bent bij: DSW, StadHolland of InTwente. 


Bijbetaling vrije markt (privaat)
 • Het is bij DSW, StadHolland en InTwente mogelijk om een vergoeding te ontvangen op privaat hoortoestellen en vervolgens het resterende bedrag via een eigen bijdrage te betalen.
 • Voor een bijbetaling op privaat hoortoestellen moet u eerst ten minste twee (sets) hoortoestellen geprobeerd hebben uit één van de vijf categorieën. Als deze hoortoestellen uw gehoorprobleem niet oplossen kun u een schriftelijke verklaring indienen bij uw zorgverzekeraar. Vervolgens kunt u een machtiging aanvragen bij DSW, StadHolland of InTwente om hoortoestellen uit de vrije markt te kiezen.
 • U krijgt uw vergoeding op basis van het resultaat van de ingevulde Amsterdamse Vragenlijst.
Vergoeding hoortoestelaccessoires
 • U krijgt vanuit DSW, StadHolland en InTwente geen volledige vergoeding. U heeft wel recht op een vergoeding dat het bedrag van de hoortoestelaccessoires voor het grootste deel dekt, waardoor u in de meeste gevallen een kleine eigen bijdrage zult moeten betalen.
 • Om in aanmerking te komen voor een vergoeding op hoortoestelaccessoires van ReSound, Starkey, Oticon, Philips en de overige merken zult u bij DSW, StadHolland en InTwente een machtiging moeten aanvragen. De accessoires zijn merkgebonden. Wanneer u zelf hoortoestellen heeft van ReSound, zal u ook moeten kiezen uit de accessoires van ReSound.
 • Daarnaast moet u beschikken over een audiogram dat niet ouder is dan maximaal 9 maanden.
 • U moeten ten alle tijden beschikken over een voorschrift van de KNO-arts.
 • Een eigen tevredenheidsverklaring van de DSW.

Aanvullende vergoedingen
DSW, StadHolland en InTwente hebben meerdere extra vergoedingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierdoor kan het zo zijn dat u helemaal geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Hieronder treft u een lijst met de aanvullende vergoedingen.

 Aanvullende verzekering      Aanvullende vergoeding
     
DSW    
Basis    75%
AV-Compact    Geen vergoeding
AV-Student    Geen vergoeding
AV-Standaard    Geen vergoeding
AV-Top    €250,- totaal maximaal*
     
StadHolland    
Basis    75%
Compact AV    Geen vergoeding
Jongeren AV    Geen vergoeding
Standaar AV    Geen vergoeding
Extra Uitgebreid    €250,- totaal maximaal*
Uitgebreide AV    €250,- totaal maximaal*
     
InTwente    
Basis    75%
AV-Compact    Geen vergoeding
AV-Student    Geen vergoeding
AV-Standaard    Geen vergoeding
AV-Top    €250,- totaal maximaal
* Geldt voor alle hulpmiddelen samen per jaar.
Bijzonderheden
 • U dient een machtiging te hebben, wanneer u kiest voor hoortoestellen uit categorie 4 en 5 maar ook bij privaat hoortoestellen. U komt alleen in aanmerking voor een vergoeding bij privaat hoortoestellen, als u voorheen gecategoriseerde hoortoestellen heeft geprobeerd en deze niet uw gehoorproblemen oplossen.
 • Het is toegestaan om op uw vergoeding op privaat hoortoestellen en hoortoestelaccessoires het resterende bedrag bij te betalen via een eigen bijdrage.
 • Bij DSW, StadHolland en InTwente mag de aanpassing aan huis worden verzorgd door Oogvoooren.nl
 • U moet zelfstandig uw factuur betreft de eigen bijdrage indienen bij uw zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor de aanvullende vergoedingen.
 • Vergoeding uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico.
 • Wanneer u zichzelf wil beschermen tegen diefstal of andere vervelende omstandigheden die betrekking hebben op uw hoortoestellen, kunt u kiezen voor een hoortoestelverzekering. Wanneer u kiest voor een hoortoestelverzekering heeft u een benodigd formulier nodig, namelijk het AXI-Plan verzekeringskaart.
 • Wanneer u over gaat tot aanschaf van uw nieuwe hoortoestellen en u liever gebruik maakt van een betalingsregeling in plaats van een directe volledige betaling, dan kun u bij kiezen om het totale bedrag over maximaal 8 maanden te verdelen. Elke aflossing via de betalingsregeling zal minimaal € 50,00 per maand moeten bedragen met een rente van 2%.
Voorschrift AC/KNO
 • Wanneer u jonger bent dan 18 jaar bent u verplicht een voorschrift te hebben van het Audiologisch Centrum of de KNO-arts voor een vergoeding op hoortoestellen. Daarnaast heeft de verzekerde een AVL nodig (indien van toepassing), tevredenheidsverklaring en een offerte.
 • Wanneer u tussen de 18 en 67 jaar bent heeft u een voorschrift nodig van het Audiologisch Centrum of de KNO-arts, AVL, tevredenheidsverklaring en een offerte bij de eerste aanpassing van het hoortoestel.
 • Wanneer u ouder bent dan 67 jaar, is een verwijzing nodig vanuit een triage audicien door middel van een audiogram, AVL, tevredenheidsverklaring en een offerte.
 • Voor herhaling (opnieuw verkrijgen van het hoortoestel) heeft de verzekerde dezelfde als bovenstaande verwijzingen nodig.
Benodigde formulieren
 • Uw categorie en vergoeding berekenen via de Amsterdamse Vragenlijst. Via deze vragenlijst kunt u uw ingedeelde categorie zien en de vergoeding berekenen die voor u van toepassing is.
 • Een audiogram dat niet ouder is dan 9 maanden.
 • Een tevredenheidsverklaring vanuit DSW.
 • Kiest u voor een hoortoestelverzekering dan moet u beschikken over een AXI-Plan verzekeringskaart.

Hoortoestellen met vergoeding van DSW, StadHolland en InTwente bekijken
Wilt u weten uit welk assortiment u zou kunnen kiezen wanneer u hoortoestellen met vergoeding van DSW, StadHolland of InTwente wilt aanschaffen. Klik dan op één van onderstaande links.

> Bekijk hier alle hoortoestellen
> Bekijk alle hoortoestellen met vergoeding

> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 1
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 2
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 3
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 4
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 5

Heeft u nog vragen dan kunt u ons daarvoor bellen: 085 - 486 3743 

 • Bel mij terug

  Ma - Vr. 09:00 - 17:00

  Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.