Vergoedingen hoortoestellen IptiQ, Promovendum, Besured en National Academic

Op deze pagina vindt u informatie over de vergoedingen, eigen bijdrage, bijzonderheden en verplichte formulieren die u nodig hebt voor het aanschaffen van hoortoestellen bij de zorgverzekeringen: Caresq, Promovendum, Besured en National Academic.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding op hoortoestellen?
 • Wanneer u in de afgelopen 5 jaar geen hoortoestellen heeft gedeclareerd en een gemiddeld hoorverlies van 35dB heeft komt u in aanmerking voor onderstaande vergoedingen uit de basisverzekering.
 • Bekijk de vergoedingen in het onderstaande schema. Dit zijn de vergoedingen die voor u gelden, wanneer u bent verzekerd bij: IptiQ, Promovendum, Besured en National Academic.


Bijbetaling vrije markt hoortoestellen
Bij IptiQ, Promovendum, Besured en National Academic is het mogelijk om te kiezen uit de vrije markt hoortoestellen die wij op deze website aanbieden. Bij het kiezen voor een vrije markt hoortoestel kunt een vergoeding ontvangen van uw zorgverzekeraar en het resterende bedrag via een eigen bijdrage voldoen. U heeft bij desbetreffende zorgverzekeraars een vrije keuze met betrekking tot het aanschaffen van hoortoestellen.

Vergoedingen op hoortoestelaccessoires
 • Bij IptiQ, Promovendum, Besured en Nationl Academic is het mogelijk om vergoeding te krijgen op hoortoestelaccessoires. Deze vergoedingen gelden voor de volgende accessoires: TV-streamer, microfoon en afstandsbediening.
 • De vergoedingen op hoortoestelaccessoires worden vaak niet volledig vergoed. Er zal naast de vergoeding een eigen bijdrage moeten worden betaald.
 • Om in aanmerking te komen voor een vergoeding op bovengenoemde accessoires moet u aan een aantal eisen voldoen, zoals een audiogram die niet ouder dan 6 maanden is, een voorschrift van de KNO-arts of het Audiologisch Centrum en een tevredenheidsverklaring van Caresq.

Aanvullende vergoedingen
IptiQ, Promovendum, Besured of National Acedemic beschikken niet over eventuele aanvullende vergoeding of verzekeringen.

 Aanvullende verzekering      Aanvullende vergoeding
     
-   -

Bijzonderheden
 • U hoeft bij ons geen machtiging aan te vragen voor uw zorgverzekeraar, ook niet wanneer u kies voor de vrije markt hoortoestellen.
 • Wanneer u een eigen bijdrage heeft moeten betalen voor uw hoortoestellen kunt u de factuur van betaalde eigen bijdrage indienen bij uw zorgverzekeraar voor een aanvullede vergoeding.
 • Wanneer u zichzelf wil beschermen tegen diefstal of andere vervelende omstandigheden die btrekking hebben op uw hoortoestellen, kunt u kiezen voor een hoortoestelverzekering. Wanneer u kiest voor een hoortoestelverzekering moet u beschikken over een AXI-Plan verzekeringskaart.
 • Bij Oogvoororen.nl kunt u bij aanschaf van uw hoortoestellen kiezen voor een betalingsregeling in plaats van een directe volledige betaling. U kunt het totaal bedrag over 10 maanden verdelen. Elke aflossing via de betalingsregeling zal minimaal € 50,00 per maand moeten bedragen exclusief 2% rente.
Voorschrift AC/KNO
 • U heeft tot 18 jaar enkel een voorschrift nodig van het Audiologisch Centrum.
 • Wanneer u ouder bent dan 18 jaar heeft u een voorschrift nodig van de KNO-arts of het Audiologisch Centrum bij eerste aanschaf.
 • Als last heeft van ouderdomsslechthorendheid en ouder bent dan 67 jaar is een voorschrift van enkel de huisarts voldoende.
 • Er is geen voorschrift nodig bij een herhaalaanpassing.
Benodigde formulieren
 • Uw categorie en vergoeding berekenen via de Amsterdamse vragenlijst. Door de vragenlijst in te vullen kunt u eenvoudig uw plaatsing in één van de categorieën inzien en uw vergoeding berekenen.
 • Het audiogram van uw gehoor mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
 • Een volledig ingevulde tevredenheidsverklaring van Caresq.
 • Een voorschrift van de KNO-arts of het Audiologisch Centrum. Bent u ouder dan 67 jaar en heeft u last van ouderdomsslechthorendheid is enkel een voorschrift van de huisarts voldoende.
 • Bij het kiezen voor een hoortoestelverzekering heeft u een AXI-Plan verzekeringskaart nodig.

Hoortoestellen met vergoeding van IptiQ, Promovendum, Besured en National Academic.
Wilt u weten uit welk assortiment u zou kunnen kiezen wanneer u hoortoestellen met vergoeding van Promovendum, Besured of National Acedemic wilt aanschaffen. Klik dan op één van onderstaande links.

> Bekijk alle hoortoestellen met vergoeding
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 1
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 2
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 3
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 4
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 5

Heeft u nog vragen dan kunt u ons daarvoor bellen: 085- 486 3743 

 • Bel mij terug

  Ma - Vr. 09:00 - 17:00

  Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.