Vergoedingen hoortoestellen ONVZ, PNO en Vvaa

Bent u verzekerd bij ONVZ, PNO of Vvaa en wilt u in 2019 hoortoestellen aanschaffen? Dan vindt u op deze pagina de vergoedingen en uw eigen bijdrage voor uw hoortoestellen per categorie. Wanneer u in de afgelopen 5 jaar geen hoortoestellen hebt gedeclareerd en een gemiddeld hoorverlies van 35dB heeft komt u in aanmerking voor de onderstaande vergoedingen vanuit de basisverzekering. 


In welke categorie val ik?
Uw categorie en dus vergoeding wordt bepaald aan de hand van de Amsterdamse Vragenlijst. Op basis van de hoortest kan hier eventueel nog van afgeweken worden, bijvoorbeeld bij een complex gehoorverlies. Wilt u uw categorie berekenen? Ga dan naar onderstaande link om de vragenlijst in te vullen.
> Bereken hier uw categorie en dus uw vergoeding

Bijbetaling voor 'privaat / vrije markt hoortoestellen' mogelijk, u kunt vrij kiezen
De nieuwste technologie en de beste hoortoestellen worden door fabrikant niet in één van de categorieen geplaatst. Dit zijn de zogenaamde 'privaat' of 'vrije markt' hoortoestellen. Bij ONVZ, PNO en Vvaaj is het mogelijk om een hoortoestel uit deze klasse te kiezen, een vergoeding te ontvangen en de rest bij te betalen. Hier hoeft u ook geen moeilijke procedures voor te volgen, in principe heeft u dus bij ONVZ, PNO en Vvaa vrije keuze. 

Aanvullende vergoedingen
ONVZ, PNO en Vvaa heeft meerdere extra vergoedingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierdoor kan het zo zijn dat u helemaal geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Hieronder treft u een lijst met de aanvullende vergoedingen.

 Aanvullende verzekering      Aanvullende vergoeding
     
 -    -

 
De aanvullende vergoeding zal nooit hoger zijn dan de eigen bijdrage die geldt voor de geindiceerde categorie. 

Vergoeding op hoortoestelaccessoires
Bij ONVZ, PNO en Vvaa is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor hoortoestelaccessoires, in het bijzonder voor een TV-Streamer. Deze verbindt uw hoortoestellen via een kastje bij de TV met uw hoortoestellen. Dit kan alleen bij merkgebonden accessoires, niet voor generieke Bluetooth transmitters.

Uitzonderingen en bijzonderheden
In iedere polis staan wel uitzonderingen voor bijzonderen situaties, zo ook bij ONVZ, PNO en Vvaa: 

  • Heel soms wordt er een uitzondering gemaakt voor de aanschaf van 'privaat / vrije markt hoortoestellen' wanneer een slechthorende op basis van een functioneel voorschrift van een Audiologisch Centrum hard kan maken niet geholpen te zijn met een categorie-hoortoestel. 
  • Bij Plotsdoofheid, waarbij het gehoor verslechtert met 30Db of meer in de spraakfrequenties binnen een periode van maximaal 14 dagen, mag de zorgaanbieder de toestellen vervangen binnen een periode van 5 jaar na levering. Aanvraag dient te verlopen via Audiologisch Centrum of KNO-arts. 
  • Slechthorenden onder de 18 jaar moeten altijd via het Audiologisch Centrum geholpen worden om in aanmerking te komen voor een vergoeding.
  • Wanneer u tussen de 18 en 67 jaar bent en voor het eerst hoortoestellen aan wilt schaffen moet u een verwijzing hebben van een Audiologisch Centrum of KNO-arts.

Hoortoestellen met vergoeding van ONVZ, PNO of Vvaa bekijken
Wilt u weten uit welk assortiment u zou kunnen kiezen wanneer u hoortoestellen met vergoeding van ONVZ, PNO of Vvaa wilt aanschaffen. Klik dan op één van onderstaande links.

> Bekijk alle hoortoestellen met vergoeding
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 1
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 2
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 3
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 4
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 5

Heeft u nog vragen dan kunt u ons daarvoor bellen: 085- 486 3743 

  • Bel mij terug

    Ma - Vr. 09:00 - 17:00

    Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.