Vergoedingen hoortoestellen VGZ, Univé, IZA, IZZ, Zekur en UMC

Op deze pagina vindt u informatie over de vergoedingeneigen bijdragebijzonderheden en verplichte formulieren die u nodig hebt voor het aanschaffen van hoortoestellen in 2020 bij de zorgverzekeraars: VGZ, Univé, IZZ, IZA, Zekur en UMC.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding op hoortoestellen?
 • Wanneer u in de afgelopen 5 jaar geen hoortoestellen heeft gedeclareerd en een gemiddeld gehoorverlies heeft van minimaal 35dB, dan komt u in aanmerking voor onderstaande vergoedingen uit de basisverzekering.
 • Bekijk de vergoedingen in het onderstaande schema. Dit zijn de vergoedingen die voor u gelden, indien u verzekerd bent bij: VGZ, Univé, IZZ, IZA, Zekur of UMC.  


Bijbetaling vrije markt (privaat)
 • Het is bij VGZ, Univé, IZZ, IZA en UMC niet mogelijk om te kiezen voor privaat hoortoestellen. Dit zijn hoortoestellen met de nieuwste technologie en kwalitatief het beste. Deze vallen buiten de vijf categorieën. U kunt voor de privaat hoortoestellen geen vergoeding ontvangen en het overige bedrag betalen via een eigen bijdrage.
 • Heeft u een restitutiepolis bij een van de bovengenoemde zorgverzekeraars? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding op privaat hoortoestellen. Het overige bedrag kan u via een eigen bijdrage betalen. Bekijk de resitutiepolis-pagina van desbetreffende zorgverzekeraars voor de vergoeding.
Vergoeding Hoortoestelaccessoires
 • Het is mogelijk om bij VGZ, Univé, IZZ, IZA en UMC een vergoeding te ontvangen op hoortoestelaccessoires. De vergoeding is 100% en zal het bedrag volledig dekken.
 • Het is mogelijk om een vergoeding op accessoires te krijgen, wanneer u voor privaat hoortoestellen kiest.
 • De hoortoestelaccessoires zijn merkgebonden. Dit houdt in dat ReSound accessoires alleen werkt met ReSound hoortoestellen. Dit geldt ook voor StarkeyPhilipsOticon en de overige merken.
 • Om in aanmerking te komen voor een vergoeding op hoortoestelaccessoires moet u beschikken over een audiogram dat niet ouder is dan 9 maanden en een Tevredenheidsverklaring. 

Aanvullende vergoedingen
VGZ, Univé, IZA, IZZ en UMC hebben meerdere extra vergoedingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierdoor kan het zo zijn dat u helemaal geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Hieronder treft u een lijst met de aanvullende vergoedingen.

 Aanvullende verzekering      Aanvullende vergoeding
     
 VGZ    
 -    -

Bijzonderheden
 • Er is geen machtiging nodig.
 • U moet zelfstandig uw rekening indienen van de eigen bijdrage bij uw zorgverzekeraar om in aamerking te komen voor een aanvullende vergoeding.
 • Wanneer u zichzelf wil beschermen tegen diefstal of andere vervelende omstandigheden die betrekking hebben op uw hoortoestellen, kunt u kiezen voor een hoortoestelverzekering. Wanneer u kiest voor een hoortoestelverzekering heeft u een benodigd formulier nodig, namelijk het AXI-Plan verzekeringskaart.
 • Wanneer u over gaat tot aanschaf van uw nieuwe hoortoestellen en u liever gebruik maakt van een betalingsregeling in plaats van een directe volledige betaling, dan kun u bij kiezen om het totale bedrag over maximaal 10 maanden te verdelen. Elke aflossing via de betalingsregeling zal minimaal € 50,00 per maand moeten bedragen met een rente van 2%.
Voorschrift AC/KNO
 • Wanneer u jonger bent dan 18 jaar heeft u een voorschrift nodig van het Audiologisch Centrum of de KNO-arts.
 • Als u tussen de 18 en 67 jaar bent dient u alleen een voorschrift te hebben bij de eerste aanpassing van het hoortoestel.
Benodigde formulieren
 • Uw categorie en vergoeding berekenen via de Amsterdamse Vragenlijst. Met de vragenlijst kunt u uw ingedeelde categorie inzien en de vergoeding inzien die voor u van toepassing is.
 • Een audiogram dat niet ouder is dan 9 maanden.
 • Een Eigen Tevredenheidsverklaring van 2020.
 • Bij een hoortoestelverzekering heeft u een AXI-Plan verzekeringskaart nodig.

Hoortoestellen met vergoeding van VGZ, Univé, IZA, IZZ en UMC bekijken
Wilt u weten uit welk assortiment u zou kunnen kiezen wanneer u hoortoestellen met vergoeding van VGZ, Univé, IZA, IZZ en UMC wilt aanschaffen. Klik dan op één van onderstaande links.

> Bekijk hier alle hoortoestellen
> Bekijk alle hoortoestellen met vergoeding

> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 1
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 2
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 3
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 4
> Bekijk alle hoortoestellen uit categorie 5

Heeft u nog vragen dan kunt u ons daarvoor bellen: 085 - 486 3743 

 • Bel mij terug

  Ma - Vr. 09:00 - 17:00

  Momenteel zijn wij gesloten

Stel een vraag Geheel gratis en vrijblijvend.

30 dagen vrijblijvende proefperiode
Een volledige gehoortest
Aanpassingen in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Onbeperkt service in de IntoEars vestiging in Tilburg of Maastricht
Volledige garantie
Een vast bedrag per maand

Betaal op factuur na 60 dagen uitproberen

 

x

Vul onderstaand formulier in en wij nemen héél snel contact met u op.

 

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.